I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Bolnica dobila reanimobil za brži transport urgentnih pacijenata

Krajem marta u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ počela je da radi Prijemno trijažna ambulanta sa sanitetskim transportom pacijenata iz ustanove sekundarnog u ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

urgentni4

Ključna stavka pokretanja posebne službe za sanitetski transport jeste nabavka reanimobila u kojoj su učestvovali Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju sa 4.274.262 dinara i Grad Zrenjanin sa 1,5 miliona dinara.

Sredstvima sekretarijata je nabavljeno samo vozilo, dok je novcem koji je izdvojio Grad, vozilo adekvatno opremljeno.

I Taxi Zrenjanin

– Kupovinom ovog vozila poboljšaće se pre svega reakcija u urgentnim situacijama. Bolnica uspeva da zbrine najveći broj pacijenata, međutim, na dnevnom nivou postoji određeni broj komplikovanih stanja i potreba za zbrinjavanjem u ustanovama tercijarnog nivoa poput klinika u Beogradu i Novom Sadu, što u potpunosti opravdava nabavku savremenog reanimobila, kažu u bolnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

urgentni-centar2

Novo vozilo je u pripravnosti 24 časa, a na raspolganju su dva lekara specijalista uregentne medicine.

– Do sada smo koristili kola Službe Hitne medicinske pomoći, i ta saradnja ostaje i dalje ako nam zatreba njihova pomoć, ali sada mi preuzimamo najveći deo tih poslova. Pored mene i još jedne doktorke-specijaliste urgentne medicine, učestvuju i ostali lekari, specijalisti interne medicine, hirurgije, lekari i tehničari specijalizovani za reanimacije i sve oblasti hitnih stanja, rekla je doktorka Danijela Rackov, specijalista urgentne medicinei šef nove Prijemno trijažne ambulante sa sanitetskim transportom.

urgentni5

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh