I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Bojana Drobnjak je najuspešniji student devetog ciklusa „Letnje stručne prakse“

Bojana Drobnjak je najuspešniji student ovogodišnjeg ciklusa „Letnje stručne prakse“, projekta koji u kontinuitetu od 2010. godine sprovode Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ uz podršku Grada Zrenjanina. Cilj ovog projekta je davanje šanse studentima da znanje stečeno na studijama primene obavljanjem prakse u zrenjaninskim firmama.

U devetom ciklusu učestvovalo je 19 studenata sa različitih obrazovnih profila koji su se u lokalnim firmama bavili implementacijom projekata, kreiranjem aplikacija i programa, izradom video materijala i unapređenjem alata prodaje.

Na kraju ciklusa, zadovoljni su bili i studenti i privrednici. Vlasnici firmi kažu da je ovo bilo još jedno veliko iskustvo, ističući da je kroz projekat „Letnja stručna praksa“ do sada prošlo blizu 150 studenata, a da je oko 70 odsto njih sada radno angažovano.

I Taxi Zrenjanin

– Činejnica da smo do sada imali devet ciklusa govori da je vredelo truditi se i raditi na ovom projektu. Mogli bismo s ponosom da kažemo da smo mi u Zrenjaninu pioniri u ogranizovanju ovakve saradnje privrede i obrazovnih institucija jer pre devet godina kada smo pokretali priču, nije bilo takvog primera ni u jednom gradu u Srbiji. Veliki broj studenata je zahvaljujući ovom projektu prošao kroz firme koje su članice ZREPOK-a i Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanin. Ono što je karakteristično kada zapošljavamo nove ljude, možemo da prepoznamo one kandidate koji su prošli kroz ovu praksu u odnosu na druge studente koji su završili fakultet bez obavljanja prakse. Nadam se da će ovaj projekat pomoći mladim ljudima da prepoznaju Zrenjanin kao dobro mesto za život i rad, rekao je predsednik Udruženja ZREPOK, Dragoljub Bjeloglav.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Znanje i umeće ovogodišnjih kandidata je bilo na izuzetnom nivou. Rezultati nikoga ne bi trebalo da demotivišu jer su zaista nijanse odlučivale, rekao je privrednik Budimir Jovanović.

Pored Budimira Jovanovića ispred ZREPOK-a, radove su ocenjivali i prof. dr Eleonora Desnica, prof dr Dejan Đorđević, prof dr Dalibor Dobrilović, predstavnik ZREPOK-a Budimir Jovanović i pobednik 7. ciklusa Letnje stručne prakse, Miloš Trošić. Svim studentima su uručene diplome, a Bojani Drobnjak sleduje i stipendija ZREPOK-a u vrednosti od 120.000 dinara.

Bojana Drobnjak

– Razlika u bodovima je bila minimalna. Svi studenti su ostavili jake utiske na komisiju i ocene koje su dobili pojedinačno po kriterijumima su vrlo visoke, istakla je prof dr Dragana Glušac.


– Mali broj studenata koji je postojao u početku porastao je i sada imamo mogućnost da biramo koga ćemo da pošaljemo na praksu od velikog broja zainteresovanih studenata. Učenici su pokazali visok kvalitet znanja, stučne veštine i kompetencije. Za nas je ovo značajno i zbog želje da u akreditacionom ciklusu budemo preoznati od strane poslodavaca koji sa našim diplomiranim studentima treba da rangiraju fakultet po pitanju pripreme studenata da se po diplomiranju uključe u rad kompanija, rekla je dr Dragica Radosav, dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Duška Radišića, Grad Zrenjanin je i ove godine podržao „Letnju stručnu praksu“ izdvojivši 600.000 dinara, odnosno 30.000 po studentu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh