I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Blizu stotinu domaćih i inostranih povrtara na međunarodnom skupu u Mužlji

Na poljoprivrednom gazdinstvu porodice Molnar iz Mužlje je uz prisustvo i aktivno učešće blizu stotinu poljoprivrednika, povrtara, ratara i voćara iz Srbije i okolnih zemalja, održan prvi međunarodni skup povrtara sa ciljem da se promoviše jedan od najpoznatijih preparata za suzbijanje štetočina na povrću – Trifender WP.

Trifender WP je mikrobiološko đubrivo, koji oplemenjuje zemljište i vrši zaštitu biljaka od najopasnijih gljiva biološkim putem. Proizvod je namenjen za sve vrste biljaka.

PerSu marketi

– Upotrebom ovog preparata hranimo biljku i jačamo njen koren i habitus cele biljke, smanjujemo stres i povećavamo mogućnost što efikasnijeg usvajanja hranljivih sastojaka iz zemljišta. Trifender WP se može koristiti kako u biološkoj, tako i u integralnoj proizvodnji. Održavanjem ovakvih sastanaka pružamo priliku svim zainteresovanim licima da se upoznaju sa biljnim preparatima, jer su oni efikasni i nisu štetni za ljudski organizam – izjavio je Arpad Molnar, agronom i menadžer kompanije Kwizda” za Balkan, čija proizvodnja je zasnovana na biljnoj bazi, bez upotrebe hemikalija i koja je trenutno lider na svetskom tržištu u suzbijanju štetnih gljiva.

Predstavnik  porodičnog gazdinstva Friš&Friš”, Laslo Friš iz Bečeja je istakao da zemljište na našim prostorima zbog suše nije u najboljem stanju i da će zahvaljujući korišćenju ovih biljnih preparata i savremene tehnologije uspeti da povrate kvalitet zemlje i ploda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poljoprivredno gazdinstvo porodice Molnar trenutno obrađuje 2 hektara paradajza, paprike i kupusa pod plastenikom i 15 hektara pod otvorenom.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh