I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Biciklisti okupirali centar – održana druga etapa trke „Kroz Vojvodinu”

Druga kružna etapa međunarodne biciklističke trke „Kroz Vojvodinu” startovala je danas  ispred gradske kuće u 12 časova.

Na stazi dugoj ukupno 550 kilometara, Zrenjaninska deonica duga je 175 i kao takva predstavlja najdužu etapu za bicikliste iz osam zemalja. Sutra, poslednjeg dana sledi deonica od 136 kilometara Zrenjanin – Zemun – Stara Pazova – Ruma – Iriški venac.

Biciklisti spremni za start

Kada kažemo da je Zrenjanin grad sporta, ne kažemo to samo zbog preko 20 olimpijskih medalja, ne samo zbog bogate sportske infrastrukture, nego i zato što smo domaćini velikih međunarodnih sportskih manifestacija poput biciklističke trke „Kroz Vojvodinu” – izjavio je  pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

Fordomanija

– Bili smo i domaćini međunarodne Trke kroz Srbiju, početkom leta ove godine, a ovo je i jedna od manifestacija kojom smo objedinili i istoriju biciklizma u Zrenjaninu, promociju biciklističkog sporta, promociju cikloturizma, dodao je Salapura.

Biciklisti čačanskog Borca, na ovoj etapi, takmičili su se sa 5 svojih predstavnika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Što se tiče organizacije mogu samo da pohvalim, organizovati u našim uslovima trku na ovom nivou je uspeh. Pohvalio bih i Zrenjanin kao jednog od domaćina, posebno na obeležavanju 121. godine biciklizma u ovom gradu i želim im još više uspeha u vrhunskom biciklizmu, rekao je  Dragan Dostanić, sportski direktor Boraca.

Trka je veoma zahtevna i potrebna je maksimalna koncentracija i fizička sprema.

– Sve je bitno. Ako takmičar nije fizički spreman, ne može da sprovede taktiku, ne može da odgovori izazovima staze. Važno je i da je ekipa kompaktna, da rade jedni za druge, da se pomažu, a potrebno je i malo sportske sreće da bi se pobedilo, dodao je Dostanić.

121. godina biciklizma u Zrenjaninu

Bicikl kao prevozno sredstvo

Pored same trke, na Trgu slobode, sugrađani i gosti našeg grada imaju priliku da se upoznaju sa bogatom tradicijom biciklizma u Velikom Bečkereku – Petrovgradu – Zrenjaninu. Na petnaest velikih panoa, predstavljena je istorija ovog popularnog prevoznog sredstva na dva točka – od formiranja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku davne 1896. godine. Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar – kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba „Cyclemania”. Panoi sa fotografijama i tekstovima biće izloženi do 23. septembra.

Duga tradicija

Biciklistička trka „Kroz Vojvodinu” jedna je od najstarijih manifestacija u AP Vojvodini. Hiljadu devetsto sedamdesete godine, kao trka sajamskih gradova, prvi put je održana i kroz sve ove godine je uspela da doživi puno svojih izdanja. Na njoj su učestvovali mnogi, tada neafirmisani, a danas uspešni i poznati biciklisti, neki od njih učesnici Olimpijskih igara i svetski prvaci, kao trenutni svetski prvak Petar Sagan.

Pogledajte kako je protekao početak trke na Trgu slobode 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh