I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Biciklisti zvonjavom još jednom skreću pažnju na sebe

Neformalna grupa biciklista „Kritična masa“ održaće osmu po redu zajedničku vožnju ulicama Zrenjanina.

Ovakvim vožnjma i  simboličnom zvonjavom oni će još jednom skrenuti pažnju da su bitan i neizostavan činilac u saobraćaju.

– Ovim potezom skrećemo pažnju vozačima i svim ostalim učesnicima saobraćaja da poštuju pravila  jednako kako ih i mi poštujemo – zajednička je poruka  članova ove inicijative.

PerSu marketi

„Kritična masa“ svake poslednje subote u mesecu organizuje ovakve zajedničke vožnje, a u subotu 25. marta jedan od ciljeva je i podrška izgradnji biciklističke staze na potezu Bagljaš – Peskara. Tu inicijativu prošle godine pokrenuli su Radmila i Dragan Radojković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kritična masa je  zajedničko ime za  biciklističke vožnje koje se dešavaju na ulicama više od 300 gradova širom sveta, sa ciljem promovisanja biciklizma, zdravog načina življenja, ekologije i skretanja pažnje na probleme sa kojima se  biciklisti susreću u svakodnevnom saobraćaju.

– Verujemo da je izgradnja ove staze preko neophodna. Tome u prilog govori i peticija koju je dosada potpisalo dve hiljade građana kao i nepodeljene simpatije na koju je ova inicijativa naišla u široj javnosti. Nadamo se i da će se i gradska uprava odazvati ovom pozivu i uveriti se na terenu da je postojeća ruta od Bagljaša do Peskare nebezbedna za bicikliste – izjavio je Željan Popov iz „Krtične mase“.

Okupljanje biciklista zakazano je za 25. mart u 17 časova  kod mosta „na suvom“. Sve informacije mogu se dobiti putem telefona 065/531 50 79.

Pogledajte kako je izgledala jedna od prethodnih akcija.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh