I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Biciklistička staza od Zrenjanina do Temišvara

Biciklistički put uz Begej od Zrenjanina do Temišvara biće izgrađen u sklopu zajedničkog projekta Grada Zrenjanina i partnera iz Rumunije, Uprave za vode Banata i Temišvarske županije.

Budući biciklistički put od 75 kilometara biće najkraća veza Zrenjanina i Temišvara, a celom dužinom će ići uz kanal Begej.

foto-tanjug-jaroslav-pap

Gradska uprave Zrenjanina je danas saopštila da je izgradnja biciklističkog puta deo projekta za razvoj prekograničnog turizma, uz finansijsku podršku fonda IPA, programa prekogranične saradnje CBC Rumunija-Srbija.

PerSu marketi

Projektom se predviđa izgradnja 37 kilometara biciklističkog puta od Temišvara do granice Srbije, dok za deo kroz Vojvodinu, od granice do naselja Klek tek treba napraviti tehničku dokumentaciju. Od Kleka do Zrenjanina izgradnja biciklističkog puta je u završnoj fazi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predviđeno trajanje projekta je 18 meseci počev od marta ove godine, do novembra 2014. godine.

Ukupna vrednost radova je procenjena na 2,3 miliona evra, od čega je Gradu Zrenjaninu namenjeno 246.295. Najveći deo tih sredstava je od IPA (209.350 evra), a Grad Zrenjanin će dati 36.944 evra.

Izvor : Beta   Foto : Jaroslav Pap/Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh