I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bezbednost putnika i vozača I-taxija je na prvom mestu

Mere za zaštitu stanovništva od korona virusa polako se ukidaju i popuštaju, ali to ne znači da je opasnost potpuno prošla. Zbog toga je važno da se i dalje odgovorno ponašamo. Zato u I –taxiju čine sve kako bi zaštitili i putnike i vozače. Osim obavezne zaštitne opreme, kao što su maske i rukavice i dezinfekcije vozila u ovom udruženju otišli su i korak dalje od ostalih. Prvi u Zrenjaninu su postavili barijere od polikarbonata između prednjih i zadnjih sedišta. Njihov moto je bezbednost i putnika i vozača pre svega. O tome zbog čega je važno i dalje biti obazriv i da li se taksi delatnost oporavlja razgovarali smo sa Draganom Vidakovićem, vlasnikom I – taxija.

Šta je Vaša kompanija preduzela da zaštiti putnike i vozače I – taxija?

Dragan Vidaković: Nabavili smo sva potrebna zaštitna sredstva – maske za vozače i dezinfekciona sredstva: alkohol i asepsol. Uveli smo vanredno održavanje higijene vozila sa dubinskim pranjem. U planu nam je da tokom naredne nedelje izvršimo i ozonizaciju ventilacionog i rashladnog sistema svih naših vozila.

PerSu marketi

Barijera od polikarbonata u vozilima povećava bezbednost putnika i vozača

Prvi ste u Zrenjaninu koji ste postavili zaštitu od polikarbonata u vozila. Kako to izgleda i zbog čega ste se odlučili za ovaj potez?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dragan Vidaković: Opasnost od virusa korone još nije prošla, a stiče se utisak da su se ljudi opustili i sve više se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Sledimo uputstva nadležnih i nastojimo da održimo disciplinu kod naših vozača da se striktno pridržavaju uputstava, pre svega, u pogledu obaveznog nošenja maski i korišćenja dezinfekcionih sredstava. Međutim, mišljenja sam da moramo da nastavimo da se ponašamo odgovorno i da budemo oprezni jer je moguć i scenario drugog talasa virusa. Upravo je to razlog zašto smo želeli dodatno da zaštitimo i naše putnike, ali i naše vozače ugradnjom zaštitnih barijera između prednjih i zadnjih sedišta. Osim toga, vredno je istaći i da je ovo rešenje inovativno i rezultat je rada jedne vrlo agilne zrenjaninske firme ULTRAPLANET koja je ponudila tržištu nešto veoma aktuelno i novo. Želeli smo i na ovaj način da podržimo ovakav odnos prema preduzetničkoj inicijativi vrednoj pažnje.

Koliko često se vozila I – taxija dezinfikuju?

Dragan Vidaković: Sva naša vozila se svakodnevno peru, a od kako je aktuelna situacija u vezi sa korona virusom, uveli smo i vanredno dubinsko pranje i dezinfekciju svih vozila. Nameravamo sa ovom praksom da nastavimo i dalje i šta više da je pojačamo time što ćemo uvesti i redovnu ozonizaciju klima sistema.

Odgovornim ponašanjem štitimo i sebe i druge poručuju iz I – taxija

Koje mere putnici moraju da ispoštuju prilikom korišćenja taksi usluga Vaše kompanije?

Dragan Vidaković: Od naših putnika se očekuje kao i u slučaju svakog drugog javnog prevoza – da nose zaštitne maske, a, pre svega, da koriste zadnji red sedišta u vozilima kad god ih je manje od troje kako bi bili odvojeni od vozača zaštitnom barijerom.

Da li se ova delatnost oporavlja od kada je ukinuto vanredno stanje, budući da znamo da ste pretrpeli ogroman udarac tokom vanrednog stanja?

Dragan Vidaković: Za vreme vanrednog stanja naš obim posla je bio na nivou 15-20% u odnosu na vreme pre korone. Od ukidanja vanrednog stanja, posao se vraća i sada je na nivou 60-65% od stanja pre korone. Nedostatak posla u vreme vanrednog stanja i želja da damo svoj doprinos u borbi sa nevidljivim neprijateljem nas je i navela da se uključimo u akciju besplatnog prevoza naših medicinskih radnika na posao i sa posla kući. Iskoristio bih i ovu priliku da se svim lekarima i medicinskom osoblju naše bolnice, ali i svih ostalih zdravstvenih ustanova zahvalim i u svoje ime i u ime I – taxija na velikoj požrtvovanosti koju su pokazali za vreme vanrednog stanja.

Koja je Vaša poruka korisnicima Vaših usluga?

Dragan Vidaković: Moja poruka je da treba da se trudimo da živimo što normalnije, ali i da ne potcenjujemo opasnost. Da nastavimo da se ponašamo ozbiljno i odgovorno. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su naši sugrađani to pokazali i za vreme ove epidemije, jer je naš grad bio među onima koji su imali najmanje zaraženih. To je sasvim sigurno rezultat veoma odgovornog ponašanja stanovnika Zrenjanina, kao i privrednika i preduzetnika zbog čega svi možemo da budemo ponosni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh