I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uz pomoć bespovratnih sredstava, dva bračna para skućiće se u okolini Zrenjanina

Bračni parovi sa teritorije Vojvodine koji su se prijavili na konkurs Zavoda za ravnopravnost polova dobili su bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom. Ugovore su dobila 43 bračna para, od kojih će dva para kupiti kuće na teritoriji grada Zrenjanina. Na svečanosti u Skupštini AP Vojvodine, ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u vrednosti  od 1.000.000 dinara, uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

igor mirovic

Na konkurs, koji je trajao od jula do septembra 2017. godine, stigle su 282 prijave, što govori o velikom interesovanju mladih kojima treba pomoć da reše egzistencijalno pitanje. Kada je u pitanju teritorija grada Zrenjanin, Sandra i Nebojša Stanković dobijena sredstva uložiće u kupovinu kuće u Orlovatu, dok će Maja i Darko Gajić svoj novi dom imati u Tomaševcu.

– Vaša uloga i vaše opredeljenje da uz pomoć Pokrajinske vlade obezbedite svoj život i dom u seoskim sredinama je za poštovanje i to nas dodatno obavezuje da snažnijim delovanjem podržimo vaše aktivnosti i inicijative kako bi se naša sela revitalizovala, izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

I Taxi Zrenjanin

Pored podsticaja razvoja ruralnih sredina i poboljšanja demografske strukture Vojvodine, cilj konkursa je bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti jer je ovo bila prilika da se kuća sa okućnicom ravnopravno uknjiži na muškarca i ženu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je novi konkurs u 2018. godini za istu namenu.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh