I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Besplatni pregledi u bolnici – najveće interesovanje za preglede mladeža

Besplatne preglede koji su osmi put organizovani u zrenjaninskoj bolnici u okviru akcije Ministarstva zdravlja, obavio je 281 sugrađanin. Pregledi su obavljani od 8 do 16 časova, i to kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), dermatološki (pregledi mladeža), kao i provera vrednosti triglicerida i holesterola u krvi, za koje će rezultati biti dostupni već u sredu.

”Zainteresovanost građana je solidna, i ono što je najbitnije nije velika gužva, kao kada se radi ultrazvuk abdomena. Rade po dva lekara i pregledi se relativno brzo odvijaju. Gledano na sve dosadašnje akcije koje su održane u našoj bolnici, najtraženiji su ultrazvuk abdomena i oftalmološki pregledi, a prate ih kardiologija i dermoskopija. Na osnovu dosadašnjih kardioloških pregleda, primećeni su slučaji povišenog krvnog pritiska, i manji broj pacijenata koji ima poremećaj srčanog ritma. Ozbiljnijih slučajeva do sada nismo imali, niti potreba za hospitalizovanjem, već je reč uglavnom o određivanju terapije ili potrebi za dodatnom dijagnostikom poput ultrazvuka srca, test opterećenja ili Holtera. Nažalost, najveći uzročnik oboljevanja je i dalje stres kojem smo izloženi, zatim pogrešan način ishrane, i fizička neaktivnost. Svi to jako dobro znamo i to i savetujemo, ali se nažalost ne pridržavamo toga” – istakla je direktorka Opšte bolnice ”Đorđe Joanović” dr Ivana Tešić.

I Taxi Zrenjanin

Za kardiološke preglede tokom današnje akcije odlučilo se njih 100, analize krvi je uradilo njih 69, a preglede mladeža je obavilo 113 sugrađana. Pravo na preglede imali su i građani koji nisu zdravstveno osigurani, a dovoljno je bilo poneti bilo koji identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola). U zrenjaninskoj bolnici kažu i da je na prvoj organizovanoj akciji ovog tipa zabeležen najveći odziv.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh