I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Besplatna užina za 50 socijalno ugroženih učenika

Nakon što je pre nekoliko dana obezbedila 50 užina uspešne sportiste-đake iz socjalno ugroženih porodica, zrenjaninsko preduzeće „Mamma’s food – Pekara Jefta“ obezbedilo je danas užine za 50 uspešnih učenika srednjih škola.

pekara-jefta

Najviše bonova je dobila Gimnazija – 20, Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ pet, dok su Medicinska, Poljoprivredna, Tehnička, Ekonomska i Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola dobile bonove za po četiri učenika.

Učenici će za bon u vrednosti od 60 dinara moći da preuzmu svoju užinu u jednoj od dve „Pekare Jefta“ u centru Zrenjanina. 

PerSu marketi

Direktor preduzeća „Mamma’s food“ Nikola Jeftić potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore sa direktorima pomenutih škola kojima je definisana ova društveno-odgovorna akcija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Danas je reč o 50 učenika, i svakako da njih ima više, ali ovo je jedan veliki korak napred u nadi da će i ostali privredni subjekti pomoći odlične učenike iz socijalno ugroženih porodica. Učenicima će ovo veoma značiti jer će imati saznanje da neko brine o njima, a istovremeno će imati i stimulans da se dokazuju i da još bolje uče, rekao je Milan Radaković, direktor Gimnazije Zrenjanin i predsednik Aktiva direktora svih srednjih škola.

Pored učenika i mladih sportista, „Mamma’s food“ daruje i 50 užina za trudnice, a nakon što se porode, dobijaju i paket proizvoda tog preduzeća.

– Ove akcije imaju veliki odjek u javnosti i korisne su zbog čega ih svake godine proširujemo. Za ove akcije godišnje izdvajamo tri miliona dinara, rekao je direktor „Mamma’s food“ Nikola Cvejić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Olivere Lisice i njen zamenik Zoran Kovački.

– Grad Zrenjanin daje jednokratnu pomoć porodiljama za prvorođeno dete u iznosu od 50.000 dinara, za treće i svako naredno dete 35.000 dinara i bebi-paket u iznosu od 6000 dinara. Grad podržava učenike u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi tako što regresira boravak i užinu za decu iz socijalno ugroženih porodica, decu ratnih radnih vojnih invalida, decu sa smetnjama u razvoju. Grad regresira i prevoz učenika srednjih škola za gradski, prigradski i međumesni saobraćaj. Podržavamo ovakve akcije u kojima se pojavljuju društveno odgovorne firme jer ovakvim potezima one prevazilaze svoju osnovnu i primarnu funkciju ostvarivanja profita i idu „korak dalje, učestvuju u društvenom životu i pomažu zajednicu, zaključila je Olivera Lisica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh