I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu organizovana besplatna provera zdravlja

Kompanija „PerSu“ još jednom je pokazala visoku društvenu odgvornost, ovaj put organizujući besplatnu proveru osnovnih životnih parametara za naše sugrađane. Akcija je održana u saradnji sa Domom zdravlja „dr Boško Vrebalov“, ispred prodajnog objekta „PerSu“ u naselju Zeleno polje.

OPŠTI UTISAK ISPITANIKA POZITIVAN

Svi zainteresovani potrošači imali su priliku da provere stanje krvnog pritiska, puls, kao i nivo šećera u krvi, na osnovu čega su dobijali procenu trenutnog zdravstvenog stanja. Opšti utisak ispitanika je bio pozitivan, kažu zdravstveni radnici. Građani, mahom stanovnici tog gradskog naselja, istakli su zadovoljstvo zbog prilike da se podvrgnu proveri bez čekanja u ambulanti.

PerSu marketi

„Već neko vreme organizujemo ovakve akcije namenjene svim našim potrošačima. Želja nam je da im izađemo u susret i omogućimo da bez čekanja u ambulantama za vrlo kratko vreme, obave osnovne provere zdravstvenog stanja. Plan je da i u budućnosti nastavimo organizovanje ovakvih akcija. Sada je to najčešće na teritoriji Zrenjanina i u okolnim mestima, ali proširićemo je i na druge gradove u kojima poslujemo. Zdravlje svima treba da bude na prvom mestu. Trudimo se da izborom proizvoda, uslugom i stanjem u objektima, utičemo na naše potrošače. Ponuda svežih i domaćih proizvoda jeste ono što svakodnevno nudimo našim korisnicima i na taj način ih motivišemo da vrše pravi izbor, Kaže Sloboda Milivojev, rukovodilac marketinga kompanije „PerSu“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

PREVENCIJA OD IZUZETNE VAŽNOSTI

Glavna sestra Polivalentne patronažne službe Slađana Pejić naglasila je važnost ovakvih provera radi rane prevencije potencijalnih poremećaja zdravlja.

„Danas proveravamo one parametre čije vrednosti mogu da pokažu da li je došlo do odstupanja od stabilnog zdravstvenog stanja ili je sve u redu. Kada se prva odstupanja blagovremeno otkriju, postoji način i da se spreče dalje komplikacije. Analize je bitno raditi u jutarnjim časovima, međutim vrednost šećera u krvi je dobro kontrolisati i dva sata nakon obroka, jer se na taj način proverava rad pankreasa. Na osnovu dosadašnjih pregleda naših sugrađana, nema nekih većih odstupanja. Stavila bih akcenat da je neophodno proveravati zdravlje i kod mlađeg, radno aktivnog stanovništva. Oni su ti do kojih malo teže dolazimo zbog njihovih svakodnevnih aktivnosti i dešava se da upravo zbog toga propustimo rano otkrivanje poremećaja u zdravlju. Istakla bih da naša služba, kontinuirano, tokom cele godine sprovodi ovakve akcije i da se odazivamo gde god nas pozovu, istakla je Slađana Pejić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh