I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Besplatan kurs nemačkog jezika popunjen za jedan dan – uskoro formiranje druge grupe

Svih 40 mesta za pohađanje besplatnog početnog kursa nemačkog jezika koji organizuju zrenjaninska podružnica Nemačkog narodnog saveza (NNS) i MZ “Mala Amerika”, popunjeno je za jedan dan. Zbog ovako velikog interesovanje Zrenjaninaca, organizatori su najavili formiranje bar još jedne grupe polaznika.

Ovaj kurs koji će se održavati u prostorijama pomenute mesne zajednice, podrazumeva 30 termina po sat vremena u okviru kojih se uče osnove ovog sve popularnijeg stranog jezika. Na kraju kursa se neće izdavati sertifikati, već je cilj, kažu organizatori, da se ovom akcijom popularišu nemački jezik i kultura.

USKORO OTVARANJE KANCELARIJE NNS

Nemački narodni savez je najreprezentativnija organizacija Nemaca u Srbiji sa sedištem u Subotici čiji je predsednik Rudolf Weiss. U pitanju je apolitična organizacija koja okuplja nemačku manjinu, njihove potomke, ali i sve dobronamerne ljude koji su poštovaoci nemačkog jezika i kulture. Krajem oktobra u MZ “Mala Amerika” biće otvorena kancelarija NNS koja će, osim kurseva jezika, organizovati i druga dešavanja usmerena na promovisanje nemačke kulture i istorijskog nasleđa Nemaca u ovom delu Banata. Perica Kirćanski, poverenik NNS za Zrenjanin, naglašava da je zrenjaninski ogranak NNS-a svojevrsno društvo Banatsko-Nemačkog prijateljstva. On je pozvao sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da im se priključe u aktivnostima.

I Taxi Zrenjanin

Više informacija o aktivnostima i kursu nemačkog jezika mogu se dobiti pozianjem broja 063-692-454

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh