I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

„Beohemija“ gradi fabriku u Tunisu

Zrenjaninska fabrika „Beohemija“ paralelno sa uspešnim razvojem proizvodnje u Srbiji, otpočela je investiranje na drugom kontinentu.

Naime, domaći proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike nedavno je započeo izgradnju fabrike u Tunisu. U pitanju je projekat koji se sprovodi u partnerstvu s Tunižanima, u odnosu pola–pola.

beohemija

Plan nam je da u roku od dve godine sagradimo i pustimo u rad dve moderne fabrike u kojima će se proizvoditi potpuno identičan program kao i u zrenjaninskim pogonima„, rekao je direktor „Beohemije“ Slavenko Sekulić, i napomenuo da je u pitanju veliki projekat koji označava ovu kompaniju kao lidera na Balkanu koji može transferisati tehnologiju.

PerSu marketi

Po Sekulićevim rečima, Srbija je zemlja koja je svojevremeno izgubila tu bitku, ali će ovakvim projektima pokušati da se vrati na tržište nauke, znanja i kvalitetnih investicija, i neće se oslanjati samo na prodaju proizvoda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„U prvom trenutku pokrivaćemo sever Afrike, dakle Tunis, Libiju i Alžir, s ukupno 65 miliona stanovnika, a u budućnosti planiramo da se proširimo i ka ostatku srednjoafričkog kontinenta. Tunišanske kompanije s kojima sarađujemo na ovom projektu su prvorazedne. One jedino na taj način mogu doći do tehnologije, ali i nekoj novoj kompaniji sa strane obezbediti pristup tom tržištu“, naglasio je Sekulić.

Beohemija“ ozbiljno razmatra i mogućnost širenja na rusko tržište, o čemu je bilo reči i prilikom nedavne posete ruske delegacije Zrenjaninu i toj kompaniji.

„Ta poseta podstakla nas je da ponovo razmislimo o tome da fokus našeg budućeg poslovanja stavimo na tržište Rusije. To tržište smatramo veoma ozbiljnim jer je u pitanju ogromna teritorija, na koju se može stići jedino kvalitetom, a „Beohemija“ poseduje taj kvalitet“, ocenio je Sekulić.

„Beohemija“ proizvodi neke od najpopularnijih proizvoda za održavanje domaćinstava u Srbiji – „duel“, „spin“, „dahlia“, „hera“ i „bekolino“. Samo poslednjih nekoliko godina fabrika je uložila više desetina miliona evra u razvoj i ostvarila je značajan rast prihoda od prodaje.

Izvor : B92, Dnevnik

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh