I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

„Beohemija“ gradi fabriku u Tunisu

Zrenjaninska fabrika „Beohemija“ paralelno sa uspešnim razvojem proizvodnje u Srbiji, otpočela je investiranje na drugom kontinentu.

Naime, domaći proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike nedavno je započeo izgradnju fabrike u Tunisu. U pitanju je projekat koji se sprovodi u partnerstvu s Tunižanima, u odnosu pola–pola.

beohemija

Plan nam je da u roku od dve godine sagradimo i pustimo u rad dve moderne fabrike u kojima će se proizvoditi potpuno identičan program kao i u zrenjaninskim pogonima„, rekao je direktor „Beohemije“ Slavenko Sekulić, i napomenuo da je u pitanju veliki projekat koji označava ovu kompaniju kao lidera na Balkanu koji može transferisati tehnologiju.

I Taxi Zrenjanin

Po Sekulićevim rečima, Srbija je zemlja koja je svojevremeno izgubila tu bitku, ali će ovakvim projektima pokušati da se vrati na tržište nauke, znanja i kvalitetnih investicija, i neće se oslanjati samo na prodaju proizvoda.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„U prvom trenutku pokrivaćemo sever Afrike, dakle Tunis, Libiju i Alžir, s ukupno 65 miliona stanovnika, a u budućnosti planiramo da se proširimo i ka ostatku srednjoafričkog kontinenta. Tunišanske kompanije s kojima sarađujemo na ovom projektu su prvorazedne. One jedino na taj način mogu doći do tehnologije, ali i nekoj novoj kompaniji sa strane obezbediti pristup tom tržištu“, naglasio je Sekulić.

Beohemija“ ozbiljno razmatra i mogućnost širenja na rusko tržište, o čemu je bilo reči i prilikom nedavne posete ruske delegacije Zrenjaninu i toj kompaniji.

„Ta poseta podstakla nas je da ponovo razmislimo o tome da fokus našeg budućeg poslovanja stavimo na tržište Rusije. To tržište smatramo veoma ozbiljnim jer je u pitanju ogromna teritorija, na koju se može stići jedino kvalitetom, a „Beohemija“ poseduje taj kvalitet“, ocenio je Sekulić.

„Beohemija“ proizvodi neke od najpopularnijih proizvoda za održavanje domaćinstava u Srbiji – „duel“, „spin“, „dahlia“, „hera“ i „bekolino“. Samo poslednjih nekoliko godina fabrika je uložila više desetina miliona evra u razvoj i ostvarila je značajan rast prihoda od prodaje.

Izvor : B92, Dnevnik

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh