I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Belgijska kompanija otvorila pogon u Zrenjaninu

Kompanija „Talent 4 Blinds”, koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore, otvorila je danas proizvodni pogon u iznajmljenoj proizvodnoj hali preduzeća Alpin koja se nalazi na ulazu u industrijsku zonu Ečka – Jugoistok. 

Trenutno je na dve proizvodne linije zaposleno pedeset ljudi, a u planu je izgradnja potpuno novog pogona, uz proširenje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih.  Ovom prilikom, pored čelnika kompanije, Zrenjanin je posetio ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji, Leo D’ Aes.

Roel Elfring, direktor kompanije „Talent 4 Blinds” za Srbiju, koja prozvode prodaje na području zapadne Evrope, rekao je da je jedan od glavnih razloga dolaska belgijske kompanije u Zrenjanin plan da se proširi i na druga tržišta, ali i školovana radna snaga.

I Taxi Zrenjanin

– Pre nego što smo došli ovde, proučili smo tržište i došli do zaključka da je Zrenjanin najbolja opcija za nas. Vrednost trenutne investicije iznosi oko 3 miliona evra, a vremeno će ona rasti pošto ćemo dodavati još mnogo više proizvoda. Cilj nam je da do 2020. godine zaposlimo oko 200 radnika – izjavio je Elfring.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Roel Elfring

Ambasador Kraljevine Belgije, Leo D’ Aes, izrazio je veliko zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju jedne velike belgijske kompanije.

– To je dobar primer belgijske dinamike i preduzetništva, ali i dobar primer partnerstva između Belgije i Srbije. Siguran sam da će ova kompanija, na koju sam veoma ponosan, kreirati prosperitet i nova radna mesta i obezbediti rast lokalne zajednice – smatra Leo D’ Aes.

Leo D’ Aes

Nakon otvaranja pogona u Gradskoj bašti, vlasnik grupe „Avalon and Co”, kojoj pripada kompanija „Talent 4 Blinds”, Patrik Verviši i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali protokol o saradnji.

– Mislim da dobro radimo promovišući Grad Zrenjanin kao dobro mesto za investicije. Veliko mi je zadovoljstvo što smo otvorili još jedan pogon u Zrenjaninu i što će u narednom periodu više od 180 Zrenjaninaca dobiti posao u toj fabrici. Drago mi je što prva belgijska kompanija dolazi u naš grad i siguran sam da će ljudi iz nje biti najbolji promoteri svega onoga što se dešava u Zrenjaninu – izjavio je gradonačelnik Janjić.

  • Divider

  • Divider
Na vrh