I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bela Mavrak u Zrenjaninu – večerašnji koncert biće za pamćenje

Na Trgu slobode u Zrenjaninu večeras nastupa Zrenjaninska filharmonija, a tim povodom gosti gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovih saradnika danas su bili direktor filharmonije Roman Bugar i specijalni gost na koncertu, naš sugrađanin svetskog renomea, tenor Bela Mavrak. Tokom srdačnog razgovora, oni su najavili koncert za pamćenje i obećali publici, koja se očekuje u rekordnom broju, pravi spektakl i vrhunski umetnički doživljaj.

Bela Mavrak prijemu je prisustvovao sa suprugom Monikom, koju je upoznao u glavnom kubanskom gradu Havani, prilikom jednog od brojnih nastupa s “Orkestrom Johan Štraus” violiniste i “kralja valcera” Andrea Rijua, s kojim širom sveta peva kao jedan od trojice “zlatnih” tenora.

Gradonačelnik Zrenjanina pozvao je sugrađane i njihove goste da dođu večeras na centralni trg, na sada već tradicionalni nastup Zrenjaninske filharmonije koja svake godine prva nastupa na Trgu slobode, u okviru velikih koncerata na ovoj lokaciji.

I Taxi Zrenjanin

“Retko koji grad može da se pohvali svojom filharmonijom, a Zrenjaninska filharmonija po četvrti put nastupa na našem najvećem trgu. Pozornica i produkcija su drugačiji, mnogo bolji nego dosada, a posebna nam je čast što će večeras nastupiti i Bela Mavrak, zvezda svetska, a naša. Mi, Zrenjaninci, uz uvažavanje svih zvezda koje nam dolaze, ipak posebnu pažnju pridajemo Zrenjaninskoj filharmoniji i Beli Mavraku i siguran sam da će ih večeras pozdraviti bar petnaest do dvadeset hiljada ljudi”, kazao je Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Bela Mavrak s uzbuđenjem očekuje večerašnji nastup pred svojom publikom, nakon nastupa na beogradskom “Tašmajdanu” povodom obeležavanja 60. godina Radio-televizije Srbije, a pre serije koncerata u severnoj i južnoj Americi i Australiji.

“Ove godine imamo više od stotinu koncerata i raspored nam je ispunjen do kraja godine. Srećan sam što sam uspeo da pronađem toliko slobodnog vremena da najzad mogu da nastupam na trgu u Zrenjaninu, i to je moj treći nastup u mom gradu, a prvi na ovakvom prostoru. Ja sam ponosan, jer sam ovde odrastao, živeo u Zrenjaninu do zabavišta, potom se preselio u Mihajlovo, gde su mi roditelji radili kao nastavnici u školi. Ovaj grad će uvek ostati moj grad, tu sam završio srednju medicinsku i nižu muzičku školu, trenirao i boks kod Zvonka Vujina, to su uspomene koje se ne zaboravljaju”, rekao je on.


Dodao je i da je pevanje pred domaćom publikom i prijateljima poseban izazov i da takođe očekuje da će biti oboren rekord u poseti jednom ovakvom događaju.

Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, najavljuje za večeras umetnički i muzički spektakl u kom će učestvovati više od 60 članova filharmonije i Novosadskog Big Benda.

“Neki od aranžmana koje smo pripremili za večeras biće izvedeni možda i prvi put u svetu. Izvodila se disko muzika uz filharmoniju, ali će se mnogi aranžmani po prvi put izvoditi u ovakvom sastavu, pisani za big bend, filharmoniju i pevače. Izuzetna nam je čast što možemo da sviramo sa svetskim tenorom, a Zrenjanincem, i retki su takvi ljudi, kao što je on, koji uvek dolaze u svoj grad, bez ikakvih uslova, honorara, samo je bitno da bude dobra atmosfera i dobra energija. To će večeras sigurno biti tako, očekujem brojnu publiku, program će biti jedinstven i mislim da će koncert biti veoma uspešan”, istakao je Bugar.

Zrenjaninskom filahrmonijom i Novosadskim Big bendom diriguje Fedor Vrtačnik, uz soliste Danku Adamov, Mirnu Radulović, Zorana Šandorova i specijalnog gosta, Belu Mavraka.

Koncert na Trgu slobode počinje večeras u 21 čas, uz direktan televizijski prenos na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh