I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Vesela begejska regata“ na Sajmu nautike u Beogradu

 Na 48. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova u Beogradu Turistička organizacija grada Zrenjanina prezentovala je višednevnu manifestaciju „Vesela begejska regata”, koja će biti organizovana krajem avgust u okviru tradicionalnih „Dana piva”.

Regata će biti održana na reci Begej, maršrute dužine osamdeset kilometara, na deonici od Srpskog Itebeja, preko Žitišta i Kleka do Zrenjanina, u trajanju od četiri dana, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište i grada Zrenjanina.

Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zorana Ljubotine, „Vesela begejska regata” je odlična prilika da pored promovisanja nautičkog turizma, predstavimo i ostale turističke potencijale našeg grada i susednog Žitišta, među kojima je i bicikloturizam, koji je veoma povezan sa razvojem naše sredine.

Fordomanija

-Zahvaljujući ovom događaju i kapetanu Nikoli Spajiću, želimo da ugostimo veliki broj turista i sve one posetioce, koji se bave nautikom ili im je nautika u srcu. Bitno je da kroz plovidbu na što verodostojniji način predstavimo naše kanale i vodotokove, ali i da pokažemo sve potencijale grada Zrenjanina, opštine Žitište, naseljenih mesta, kupališta i izletišta – istakao je Ljubotina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

PRELIMINARNI PROGRAM „VESELE BEGEJSKE REGATE“

PRVI DAN – Start regate na prevodnici u Srpskom Itebeju, plovidba u dužini od 35 km do Žitišta, uz kraću pauzu u Torku. Sledi doček u Žitištu, ručak, turistički obilazak i druženje prisutnih učesnika regate, gostiju i domaćina.

U planu je i održavanje „Ski Jet“ Škole u Žitištu;

DRUGI DAN – Plovidba od Žitišta do Kleka, u dužini od 10 km, prolazak kroz brodsku prevodnicu i pristajanje uz obale prevodnice, gde će biti organizovan i program dočeka regate.

U planu je i održavanje ekološke radionice na obali u Kleku;

TREĆI DAN – Plovidba od Kleka do Zrenjanina, u dužini od 35 km, dolazak regate u Zrenjanin i pristajanje kod gradske pivnice i Muzeja piva. Nakon dočeka regate, uveče sledi program manifestacije DANI PIVA, odnosno koncertni program, prateći sadržaj i zabava, do ranih jutarnjih časova.

U planu je i održavanje predvečernjeg koncerta na komandnom brodu regate;

ČETVRTI DAN – Poslednjeg dana regate biće organizovan obilazak znamenitosti grada Zrenjanina, a nakon toga pozdrav sa domaćinima i napuštanje regate;

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh