I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Begejom se polako uspostavlja vodena veza Zrenjanina i Temišvara

Revitalizacija Kanala Begej jedno  od strateški važnih pitanja za grad Zrenjanin polako se realizuje.

U saradnji sa Temišvarom koji je nešto ranije kanal Begej prepoznao kao izuzetan potencijal, Zrenjanin je pripremio projekat revitalizacije tog kanala vredan 12 miliona evra. Sredstva u iznosu od  šest miliona evra, za tehničku dokumentaciju kao i za radove na dva hidročvora (prevodnice),  Klek i Srpski Itebej, opremu i druge radove  obezbedila je Evropska unija. U projektu je takođe i  izgradnja pristana u centru grada i biciklističke staze između ova dva grada.

U završnoj fazi je izgradnja kasete u koju se odlaže materijal iskopan kod prevodnice, da bi se na taj način oslobodio prostor za radove na njenoj rekonstrukciji. Kaseta se nalazi  uzvodno od Srpskog Itebeja prema rumunskoj granici.

I Taxi Zrenjanin

Prevodnica u Srpskom Itebeju, građena je od 1910. do 1912. godine, a poslednji put kroz nju je neko plovilo prošlo još 1964. godine. Projektom je predviđena i generalna opravka prevodnice  u Kleku kao i  revitalizacija toka Begeja između ova dva mesta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Završetkom ove faze radova biće uspostavljena vodena ili bolje reći nautička veza između Zrenjanina i Temišvara odnosno Srbije i Rumunije jer će pored rekreativnih plovila moći  da cirkulišu i manje barže. Taj podatak dobija na težini kada se zna da u Temišvaru postoji 6500 registrovanih brodića ili jahti čiji vlasnici žele da posećuju ovaj deo Banata. Takav potencijal  Zrenjanin bi svakako morao da iskoristi u turističkoj ponudi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh