I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Bazar za pazar“ privukao i oduševio Zrenjanince – od sapuna do „hvatača snova“

Zrenjaninke, Tijana Miškov i Sonja Antonić priredile su četrnaestu po redu prodajnu izložbu rukotvorina, „Bazar za pazar“. Od kako je počela saradnja sa manifestacijom „Korzo fest“, „Bazar“ se održava na otvorerom prostoru, ispred zgrade Vodotornja.

Prema mišljenju organizatorki, taj način izlaganja daleko je bolji od izlaganja u zatvorenim ambijentima. Kako kažu, najviše vremena utroše na pripremu organizacije, raspisivanje konkursa i odabira, ali onda kada „Bazar“ krene, dobro uigran tandem ga uspešno realizuje. Za sada su zadovoljne konceptom, i u narednom periodu ne planiraju uvođenje novina u program.

Ulogu „vodiča“ kroz 14. „Bazar za pazar“ sa zadovoljstvom je prihvatila Tijana Miškov upoznavši nas sa programom, izlagačima, ali i sopstvenim kreacijama.

PerSu marketi

-Na ovogodišnjem „Bazaru“ učestvuje oko 40 izlagača koji su izložili maštovite kreacije ručne izrade, i koji su na najbolji način pokazali veštine koje poseduju. Mi praktikujemo malo modernije izlagače, mlađe duhom, po dizajnu i upotrebnim predmetima. Tehnike su naravno ostale iste, zanatske. Od predmeta na repertoaru imamo nakit, dekorativne predmete, odeću, slike, lutke, kuhinjske predmete…Ima dosta predmeta urađenih dekupaž tehnikom, oblaganjem tkaninama, i naravno prirodne kozmetike. Međutim, prednjače štandovi sa nakitom, to je sitno i ne zahteva velika početna ulaganja, a i najlakše se proda. U zavisnosti od tehnike izrade, jedan jednostavan par minđuša sa perlicama može biti gotov za 15 minuta. Naravno, postoje i druge tehnike gde vam samo za pripremu potrebnog materijala treba nekoliko dana. Ja se bavim izradom nakita od minerala i dragog kamenja, a s obzirom da imam Reiki sertifikat, to može biti i terapeutski nakit. Koleginica Sonja Antonić se bavi predmetima od polimerne gline, i izrađuje sve što joj mašta „naredi“. Većina naših izlagača čije proizvode možete ovde videti, ima svoje stranice na Fejsbuku, gde ih zainteresovani mogu kontaktirati, pojasnila nam je Tijana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Veliku pažnju izazvao je tkač Zoran Slijepčević koji je pored proizvoda doneo i razboj, i posetiocima demonstrirao tehniku tkanja.

-Ja sam na „Bazaru“ učestvovao u početku, kada se održavao na nekim drugim mestima. Imao sam pauzu od nekih deset godina, i sada sam se ponovo vratio. Bavim se ručnim tkanjem, a to je u jednom periodu skoro potpuno zamrlo. Poslednjih par godina pokušavam da ga vratim u upotrebu. Godinama se bavim obukama, ima i novih tkača, ali nemamo baš neku pomoć da širimo i na druge lepotu bavljenja tkanjem. Ovo je zahtevno zanimanje jer osamdeset odsto posla odlazi na pripremu materijala za tkanje i razboja.Sam proces izrade je veoma brz,recimo jedna krpara se može završiti za sat vremena. Prodaju u gradu nemam, uglavnom proizvode distribiuram po sajmovima i manifestacijama ovakvog karaktera. Ukoliko neko je zainteresovan, uputim ga na svoju zanatsku radnju u kući, gde može da izabere željeni proizvod, kaže Slijepčević.

Prvi Bazar održan je 2011. godine i od tada do danas je postao manifestacija kojoj se jednako raduju i kreativci i posetioci

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh