I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Bavarska ministarka Beate Merk i ministar Željko Sertić posetili Drekslmajer

Ministar privrede Željko Sertić i ministarka za Evropu i regionalne odnose nemačke Savezne pokrajine Bavarske Beate Merk i Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež, obišli su danas pogone kompanije Drekslmajer u Zrenjaninu gde ih je dočekao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

dreks4
U obilazak ih je poveo generalni direktor pogona Drekslmajer u Zrenjaninu Andreas Weber koji je detaljno prezentovao način poslovanja i proizvodnju kablovskih setova za automobilsku industriju.

– Saradnja između Srbije i Bavarske veoma je važna. Srbija ima veliku prednosti u tome što ima veiki broj kvalifikovanih radnika i mladih ljudi koji su akademski obrazovani. Pored toga, Srbija je stabilna zemlja i napreduje na reformskom putu što olakšava saradnju između naše dve zemlje. Za investitore je važno da imaju pravu sigurnost za svoje pogone i u tome je Srbija zaista napredovala, rekla je Merk i istakla da je Drekslmajer poznat po tome što otvara dosta radnih mesta za žene i da će početi da radi na sistemu dualnog obrazovanja, jednako za žene i muškarce.

dreks3

PerSu marketi

Generalni direktor pogona Andreas Weber rekao je delegaciji da su za DRÄXLMAIER kao internacionalnu i istovremeno porodičnu kompaniju – horizontalna organizacija, komunikacija i razmišljanje na globalnom nivou, ključ uspeha.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Stručni i motivisani radnici u našoj kompaniji imaju priliku da razvijaju naše poslovanje, ali i okruženje širom sveta. Ovde, u Zrenjaninu, pronašli smo ljude koji poseduju zahtevane kvalifikacije i obezbedili im dalje obrazovanje i treninge, rekao je Weber.

dreks1

– Za nas je veoma važno što smo imali priliku da bavarsku ministarku ugostimo u Zrenjaninu i da joj pokažemo jednu od tridesetak velikih nemačkih kompanija koje funcionišu u Srbiji, koje imaju značajnu proizvodnju i zapošljavaju veliki broj radnika. Drekslmajer je jedna od najvećih investicija ovde, i ima preko 3400 zaposlenih, a kako čujemo od menadžmenta, u planu je proširenje i mi ćemo to pomoći, rekao je ministar Sertić i pojasnio od kolikog je značaja da se Srbija pokaže kao zemlja koja je spremna na ozbiljne reforme.

– Pred nama je Zakon o ulaganju kojim ćemo poboljšati položaj infestitora u Srbiji, garantovati sva prava koja imaju u najboljim zemljama pre svega Evropske Unije ali i onima u svetu. Želimo da budemo najbolja zemlja za investitore, rekao je Sertić.

dreks2

Nemačka kompanija Drekslmajer u Zrenjanin je došla 2008. godine, a danas se svrstava u red poslodavaca sa najvećim brojem radnika.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh