I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

„Banatski despotovac“ otvorio silos vredan 2 miliona evra

Preduzeće „Banatski Despotovac“ u istoimenom zrenjaninskom selu otvorilo je 3. oktobra silos vredan 2 miliona EUR.

Otvaranju je prisustovao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Darko Karan koji je tom prilikom istakao da je ovo, s jedne strane, signal poljoprivrednim proizvođačima i seoskim mesnim zajednicama da je uspešna privatizacija poljoprivrednih kompleksa moguća, a s druge strane, kako je kazao, to jeste signal državi da treba da podrži ovakve inicijative.

– Ovo je pravi put da se mladi zadrže na selu i da Ministarstvo poljoprivrede ukaže pažnju na ovakve komplekse i ljude koji žele da ulažu u naša sela. Naravno, otvaranje silosa u Banatskom Despotovcu jeste i veliki dan za Grad Zrenjanin jer ovako pokazujemo da može doći do zajedničke saradnje i zajedničkog jezika između poljoprivrednih proizvođača i ulagača, ali i grada. Maksimalno korektno i brzo smo uspeli da projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu dovedemo do završne faze i danas imamo velelepni objekat u Banatskom Despotovcu – rekao je Karan napominjući da je „Banatski Despotovac“ preduzeće koje je u proteklom periodu, od privatizacije 2003. godine, pokazalo da je društveno odgovorno i da u velikoj meri pomaže Mesnoj zajednici Banatski Despotovac, kao i ovdašnjim sportskim kolektivima.

Aleksandar Erić, predsednik odbora direktora preduzeća „Banatski Despotovac“rekao je da je silos kapaciteta 15.000 tona s tim da je u planu da se naredne godine urade još četiri ćelije, odnosno stvore uslovi za skladištenje još 10.000 tona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Ova godina jeste bila loša, ali silosi nisu baš prazni kako se očekuje. Nadamo se da će sledeće godine biti bolje, i više posla – rekao je Eremić. Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva izgradnje ovih silosa jeste privlačenje kooperacije koja je, navodi, u ovom selu dobrim delom bila zamrla.

– Cilj je i da se seljaci na neki način oslone na nas, da se međusobno ispomažemo. Mi ćemo finansirati proizvodnju, a oni će ovde ostavljati svoj proizvod. Zaposlili smo nekoliko mladih ljudi iz Banatskog Despotovca i namera nam je da zaposleni budu mahom iz ovog sela, koliko god je to moguće – istakao je Aleksandar Eremić.

Izvor : eKapija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh