I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

„Banatski despotovac“ otvorio silos vredan 2 miliona evra

Preduzeće „Banatski Despotovac“ u istoimenom zrenjaninskom selu otvorilo je 3. oktobra silos vredan 2 miliona EUR.

Otvaranju je prisustovao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Darko Karan koji je tom prilikom istakao da je ovo, s jedne strane, signal poljoprivrednim proizvođačima i seoskim mesnim zajednicama da je uspešna privatizacija poljoprivrednih kompleksa moguća, a s druge strane, kako je kazao, to jeste signal državi da treba da podrži ovakve inicijative.

– Ovo je pravi put da se mladi zadrže na selu i da Ministarstvo poljoprivrede ukaže pažnju na ovakve komplekse i ljude koji žele da ulažu u naša sela. Naravno, otvaranje silosa u Banatskom Despotovcu jeste i veliki dan za Grad Zrenjanin jer ovako pokazujemo da može doći do zajedničke saradnje i zajedničkog jezika između poljoprivrednih proizvođača i ulagača, ali i grada. Maksimalno korektno i brzo smo uspeli da projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu dovedemo do završne faze i danas imamo velelepni objekat u Banatskom Despotovcu – rekao je Karan napominjući da je „Banatski Despotovac“ preduzeće koje je u proteklom periodu, od privatizacije 2003. godine, pokazalo da je društveno odgovorno i da u velikoj meri pomaže Mesnoj zajednici Banatski Despotovac, kao i ovdašnjim sportskim kolektivima.

Aleksandar Erić, predsednik odbora direktora preduzeća „Banatski Despotovac“rekao je da je silos kapaciteta 15.000 tona s tim da je u planu da se naredne godine urade još četiri ćelije, odnosno stvore uslovi za skladištenje još 10.000 tona.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Ova godina jeste bila loša, ali silosi nisu baš prazni kako se očekuje. Nadamo se da će sledeće godine biti bolje, i više posla – rekao je Eremić. Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva izgradnje ovih silosa jeste privlačenje kooperacije koja je, navodi, u ovom selu dobrim delom bila zamrla.

– Cilj je i da se seljaci na neki način oslone na nas, da se međusobno ispomažemo. Mi ćemo finansirati proizvodnju, a oni će ovde ostavljati svoj proizvod. Zaposlili smo nekoliko mladih ljudi iz Banatskog Despotovca i namera nam je da zaposleni budu mahom iz ovog sela, koliko god je to moguće – istakao je Aleksandar Eremić.

Izvor : eKapija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh