I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Banatske vredne ruke“ u subotu na Trgu slobode

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ biće održana u subotu, 17. juna, na Trgu slobode, prvi put samostalno, van „Dana piva“. Početak manifestacije najavljen je za 15 časova.

Učešće je prijavilo 39 aktiva žena i udruženja – 29 sa teritorije grada Zrenjanina i 10 sa teritorije Banata, iz Sečnja, Žitišta, Novog Bečeja, Nove Crnje, Kikinde i Opova.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama:

PerSu marketi
  1. Tradicionalna jela
  2. Tradicionalno jelo – ukiselo testo odnosno kvasno testo
  3. Ručni radovi sa temom „Tradicija kao inspiracija“
  4. Ručni radovi – pojedinačno
  5. Ukupan nastup

Proglašenje pobednika je zakazano za 19 časova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pripremljen je bogat revijalni program u kome će nastupati brojna kulturno-umetnička društva, tamburaški orkestri, pevačke grupe… Predviđena je i prodajna izložba suvenira.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a prijatelj manifestacije je kompanija GOMEX.

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog stvaralaštva. Manifestacija je bila takmičarskog karaktera prvih 10-tak godina, kada su pobednici zrenjaninske manifestacije ostvarivali pravo nastupa na manifestaciji „Zlatne ruke Srbije“ i tamo osvajali brojne nagrade i priznanja. Poslednjih godina „Banatske vredne ruke“ su bile revijalnog karaktera. Grad Zrenjanin je prepoznao značaj ove manifestacije i u svrhu obogaćivanja turističke ponude kroz predstavljanje narodnog stvaralaštva, odlučio da vrati takmičarski karakter manifestaciji, kao i da je proširi na ceo Banat, pozivajući goste iz regije Banata.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh