I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Banatske vredne ruke“ u subotu na Trgu slobode

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ biće održana u subotu, 17. juna, na Trgu slobode, prvi put samostalno, van „Dana piva“. Početak manifestacije najavljen je za 15 časova.

Učešće je prijavilo 39 aktiva žena i udruženja – 29 sa teritorije grada Zrenjanina i 10 sa teritorije Banata, iz Sečnja, Žitišta, Novog Bečeja, Nove Crnje, Kikinde i Opova.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama:

I Taxi Zrenjanin
  1. Tradicionalna jela
  2. Tradicionalno jelo – ukiselo testo odnosno kvasno testo
  3. Ručni radovi sa temom „Tradicija kao inspiracija“
  4. Ručni radovi – pojedinačno
  5. Ukupan nastup

Proglašenje pobednika je zakazano za 19 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pripremljen je bogat revijalni program u kome će nastupati brojna kulturno-umetnička društva, tamburaški orkestri, pevačke grupe… Predviđena je i prodajna izložba suvenira.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a prijatelj manifestacije je kompanija GOMEX.

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog stvaralaštva. Manifestacija je bila takmičarskog karaktera prvih 10-tak godina, kada su pobednici zrenjaninske manifestacije ostvarivali pravo nastupa na manifestaciji „Zlatne ruke Srbije“ i tamo osvajali brojne nagrade i priznanja. Poslednjih godina „Banatske vredne ruke“ su bile revijalnog karaktera. Grad Zrenjanin je prepoznao značaj ove manifestacije i u svrhu obogaćivanja turističke ponude kroz predstavljanje narodnog stvaralaštva, odlučio da vrati takmičarski karakter manifestaciji, kao i da je proširi na ceo Banat, pozivajući goste iz regije Banata.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh