I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Menja se koncept Dana piva – Banatske vredne ruke već 17. juna 

Manifestacija Banatske vredne ruke prethodnih godina tradicionalno se održavala u okviru Dana piva. Ove godine je, zbog svoje veličine i sveobuhvatnosti, izdvojena iz programa Dana piva i biće održana već 17. juna. Banatske vredne ruke imaju za cilj očuvanje narodnih običaja i tradicije regiona Banata. Manifestaciji se rado odazivaju razna udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva. Ali i svi ostali koji žele i smatraju da imaju čime da se predstave po pitanju narodnog stvaralaštva.

Čuvari narodne tradicije iz Banata moći će svoje običaje, tradiciju, kulturu, ručne radove, domaća slana i slatka jela da predstave već 17. juna u centru grada Zrenjanina na manifestaciji Banatske vredne ruke. Ove godine manifestacija se održava 18. put. Međutim, prvi put se ne organizuje u avgustu, u okviru Dana piva, već samostalno.

PerSu marketi

„17. juna održaće se manifestacija Banatske vredne ruke koja se izdvaja iz Dana piva. I to zbog svoje veličine i zbog svoje sveobuhvatnosti. Biće održana sigurno u centru grada“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

Zoran Ljubotina

Banatske vredne ruke bi trebalo da vrate takmičarski karakter

Još ranije je najavljeno da organizatori žele da ovoj manifestaciji vrate takmičarski duh. Podsetimo, prvih deset manifestacija je i bilo takmičarskog karaktera. Tada su najbolji učesnici predstavljali region Banata na sličnim manifestacijama u Srbiji, gde su osvajali veliki broj nagrada i priznanja.

“Želimo da manifestaciju Banatske vredne ruke podignemo na viši nivo. Da joj vratimo takmičarski karakter i takmičarski duh. Da se tu prezentuju i biraju najbolje osmišljeni programi naseljenih mesta. Najbolji učesnici ove manifestacije će biti promovisani na drugim manifestacijama u Srbiji. Vodićemo ih na sajmove i skupove na kojima budemo učestvovali kao Turistička organizacija Zrenjanina”, rekao je pre nekoliko nedelja direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

Manifestacija Banatske vredne ruke ima za cilj očuvanje narodnih običaja i tradicije Banata. Rado joj se odazivaju brojna udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva. Kao i svi ostali koji žele i smatraju da imaju čime da se predstave po pitanju narodnog stvaralaštva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Banatske vredne ruke su bile temelj za osnivanje i razvoj mnogih aktiva žena i društava kako u Zrenjaninu, tako i u naseljenim mestima. Osim toga, po uzoru na ovu manifestaciju počeli su da se organizuju i drugi slični događaji na kojima se predstavljaju udruženja s ručnim radovima, slanim i slatkim poslasticama, običajima, kulturom, tradicijom…

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh