I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Banatska bajka: Raspored predstavljanja sela u gradskoj bašti

Zrenjaninci i njihovi gosti će tokom celog leta moći da uživaju u gradskoj bašti. Tu će biti ponuđeni najrazličitiji sadržaji prilagođeni svim uzrastima. Banatska bajka – leto u gradskoj bašti je zajednički projekat Kulturnog centra, Turističke organizacije i IP media 023. Podršku ovoj manifestaciji daju grad Zrenjanin i EuroVeloPark Banat. Ideja je da od 6. juna do 20. avgusta gradska bašta ponovo oživi i da što više ljudi poseti ovaj prelepi prostor.

Manifestacija Banatska bajka – leto u gradskoj bašti trajaće dva i po meseca. Svakoga dana, osim ponedeljka, koji je predviđen za slobodne aktivnosti, promocije i predstavljanja, biće organizovani određeni događaji. Za utorak su rezervisane vinske priče. Sreda je dan za multimedijalne večeri. Četvrtak je rezervisan za dečji program, a petak za koncerte Muzičke škole iz Zrenjanina. Vikendom će se predstavljati naseljena mesta oko Zrenjanina.

PerSu marketi

„Mislim da ćemo kroz ovaj program oživeti gradsku baštu. Da će deca videti dosta predstava, igara, animatora ovog leta u gradskoj bašti. Biće prelepih koncerata, stand up komedija, predstava. Mislim da ćemo izaći u susret i građanima Zrenjanina i naseljenim mestima. Uveren sam da će sugrađani podržati ljude sa sela koji nemaju puno prilika da se predstavljaju u svom gradu. Napravićemo celovitu ličnu kartu grada Zrenjanina. Ponudićemo sadržaje iz kulture, istorije, tradicije, gastronomije… Svečano otvaranje manifestacije Banatska bajka je 6. juna. Predviđena je degustacija vina, pričanje vinskih priča, a sviraće i gradski Big bend. Biće dosta muzike, džeza“, kaže Goran Marinković, direktor Kulturnog centra.

Goran Marinković

Leto u Zrenjaninu biće ispunjeno raznim sadržajima

Iz Turističke organizacije Zrenjanina posetiocima gradske bašte obećavaju dobar provod tokom leta.

„Ovaj prelepi ambijent u gradskoj bašti će posle dosta godina ponovo biti stavljen u funkciju. Obećavamo našim sugrađanima dobar provod. Prikazaćemo sve što je interesantno na lokalu u naseljenim mestima, kako sugrađanima, tako i turistima. Sve ove manifestacije s kojima krećemo ofanzivno su nešto što je potrebno Zrenjaninu. Turizam je nadogradnja svekolike ekonomije. Nadam se da ćemo imati daleko veće indirektne efekte od direktnih. A to je da turisti požele da se vrate u Zrenjanin i da tu duže ostanu“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacija Zrenjanina.

Osim na manifestaciju Banatska bajka, Turistička organizacija poziva sugrađane i na ostale manifestacije koje će biti organizovane u narenom periodu u gradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Evo već za koji dan imamo Banatsku priču, 10. juna biće održan sajam preduzetnica u Karađorđevom parku. 17. juna biće održana manifestacija Banatske vredne ruke koja se izdvaja iz Dana piva. Mogu da najavim i Korzo fest koji će biti u julu i avgustu. Ovo će biti jedno vruće leto i leto koje će biti kvalitetno sa sadržajima i programima. To je uvertira za Dane piva za koje očekujemo da budu još bolji ove godine. Prošle godine smo lestvicu podigli veoma visoko i sada činimo sve da opravdamo poverenje naših sugrađana i turista“, dodaje naš sagovornik.

Zoran Ljubotina

Banatska bajka ima podršku EuroVeloParka Banata

Manifestaciju Banatska bajka podržao je i EuroVeloPark Banat.

„EuroVeloPark Banat je prvi novoosnovani park ne samo u Srbiji nego u regionu i obuhvata prostor sa svim turističkim potencijalima kojima prolaze EuroVelo staze. Staze 6, 11 i 13 prolaze Banatom i neka naša saznanja su da imamo 30000 biciklista koji tuda prolaze. To je staza koja je već mapirana i koja postoji. Naš zajednički cilj je bio da te „bajk turiste“ pomerimo sa glavne staze i da ih dovedemo u Zrenjanin. Da ih na jedan organizovani način ugostimo 7 do 10 dana. Zrenjanin ima šta da ponudi. Tu ima šta da se vidi. Tu su prirodne lepote, gostoljubivi ljudi, u pitanju je multikulturalna sredina sa dobrom gastronomskom ponudom“, objašnjava Tanja Jakšić, nacionalni koordinator razvoja EuroVelo parkova u Srbiji.

Tanja Jakšič

„Bajk turisti su specifični turisti. To su ljubitelji prirode. Oni voze na hiljade kilometara svoje bicikle. Jedni vole da spavaju u hotelima, drugi u privatnom smeštaju, treći na salašima… Mi ćemo sada na organizovani način da vidimo koji će od salaša da primi te bajk turiste, šta će oni da jedu. Oni vole zdravu hranu, žele da uređuju bašte sa domaćinima, da vide kako se radi organska proizvodnja koju nemaju prilike da vide u njihovim zemljama… Žele da vide domaće životinje. Imaćemo i našu bajku. Kao što Italijni imaju Romea i Juliju, mi ćemo imati bajku o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski. To sve ćemo predstavljati na sajmovima u inostranstvu“, dodaje naša sagovornica.

“Želimo da Banatska bajka postane tradicionalna manifestacija”

I grad Zrenjanin pozdravlja napore da se oživi gradska bašta i da se organizuje Banatska bajka.

„Ovde u srcu Banata trudimo se da organizujemo puno manifestacija. Trudićemo se da Banatska bajka postane tradicionalna manifestacija. Siguran sam da će tako biti s obzirom na to da u nazivu imamo banatska, a sve što je banatsko naši sugrađani vole i podržavaju. Mi uvek ističemo da ne zaboravljamo 22 naseljena mesta. Na ovoj manifestaciji će se svakog vikenda predstavljati neko od naših sela i naši sugrađani će imati prilike da vide koliko su vredne organizacije koje tamo deluju. Siguran sam da će Banatska bajka doprineti da i u selima manifestacije budu još bolje prihvaćene i obeležene“, kaže Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.

Duško Radišić

„Za sve ove sadržaje koji su najavljeni u okviru manifestacije Banatska bajka – leto u gradskoj bašti, ulaz će biti slobodan. Postoje dani kada će biti termina i kada će moći da se organizuju neki dodatni koncerti i kada će se možda naplaćivati simbolična ulaznica. Ta sredstva ćemo usmeriti organizacijama. Na taj način želimo da to bude održivo, a da novac iz budžeta usmerimo na druge stvari i da pomognemo našim sugrađanima“, dodaje Radišić.

Predviđeno je da programi u gradskoj bašti počinju u 20 sati i da traju od 60 do 120 minuta. U slučaju lošeg vremena programi se ne otkazuju, nego se prebacuju u Cinemu ili Kulturni centar.

Program za prvu nedelju Banatske bajke

Utorak 6. jun svečano otvaranje – Vinska priča

Sreda 7. junMultimedijalno veče: Projekcija emisije o Ritovima Donjeg potisja, razgovor sa predstavnikom ustanove Rezervati prirode, predstavljanje projekta EuroVeloPark Banat i Banatski kulturni karavan Bogdana Bogdija Kukolja iz Žitišta.

Četvrtak 8. jun – Dečji program

Petak 9. jun – koncert učenika Muzičke škole

Subota 10. jun – Predstavljanje naseljenog mesta Melenci

Nedelja 11. jun – Predstavljanje naseljenog mesta Elemir

Program predstavljanja ostalih naseljenih mesta tokom leta

Nedelja 18. jun – Predstavljanje naseljenog mesta Perlez

Nedelja 25. jun – Predstavljanje naseljenog mesta Čenta

Subota 1. jul – Predstavljanje naseljenih mesta Lazarevo i Zlatica

Nedelja 2. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Klek

Subota 8. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Stajićevo

Nedelja 9. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Botoš

Subota 15. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Lukićevo

Nedelja 16. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Knićanin

Subota 22. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Orlovat

Nedelja 23. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Aradac

Subota 29. jul – Predstavljanje naseljenih mesta Mužlja i Lukino Selo

Nedelja 30. jul – Predstavljanje naseljenog mesta Banatski Despotovac

Subota 5. avgust – Predstavljanje naseljenog mesta Farkaždin

Nedelja 6. avgust – Predstavljanje naseljenih mesta Mihajlovo i Taraš

Nedelja 13. avgust – Predstavljanje naseljenog mesta Jankov Most

Subota 19. avgust – Predstavljanje naseljenog mesta Ečka

Nedelja 20. avgust – Predstavljanje naseljenog mesta Belo Blato

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh