I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Banat dobio lopte!

Jedan od najstarijih sportskih kolektiva u gradu, Železnički fudbalski klub Banat, osnovan daleke 1922. godine, u sezoni u kojoj će obeležiti 90 godina postojanja suočava se s problemima koji dovode u pitanje i sam opstanak ovog kluba s dugom i bogatom sportskom tradicijom. Ovakva situacija u klubu, o kojoj je nedavno pisao i Ilovezrenjanin, bila je razlog da ga u petak, 30. marta, posete generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški i član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić. U razgovoru s igračima i rukovodstvom kluba informisali su se o aktuelnostima u klubu, problemima i mogućnostima da se oni prevaziđu.
Kao „prvu pomoć“ Bogaroški i Matić uručili su predstavnicima kluba nekoliko fudbalskih lopti, očekuje ih ovih dana i komplet majica, a ono što je značajnije za funkcionisanje kluba, jeste sporazum sa gradskim komunalnim preduzećima o servisiranju dugova za komunalije. Takođe, klub je pozvan da aplicira i na konkursu za raspodelu finansijskih sredstava koji je ovih dana raspisao Grad Zrenjanin i to je još jedna od mogućnosti za oporavak kluba.
Kako je istakao Milan Ristić, šef stručnog štaba ŽFK Banat, koji se ove sezone takmiči u zrenjaninskoj Opštinskoj fudbalskoj ligi, u klubu je oko 25 igrača koji redovno treniraju i od kluba ne traže mnogo, već samo minimalne uslove za treninge i takmičenja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh