I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Miša Hromčik: Još samo da obiđem Zemljinu kuglu na motoru (VIDEO)

„Welcome to my country“ – ovom kratkom rečenicom na engleskom jeziku su ljudi u Iranu pozdravljali bajkera iz Zrenjanina, Mišu Hromčika. Upravo tako glasi i naslov njegove knjige, čiju je promociju nedavno priredio u Hrvatskoj, na ostrvu Brač.

Detalj sa promocije knjige Welcome to my country na ostrvu Brač

Moto avanturu dugu 14.500 kilometara od Zrenjanina do Irana si pretočio u knjigu „Welcome to my country“. Zbog čega si promociju održao na ostrvu Brač, a ne u Zrenjaninu?

– Prva promocija je trebalo da bude u Zrenjaninu, ali je igrom slučaja održana u Hrvatskoj. Imam mnogo prijatelja u zemljama bivše Jugoslavije. Moj prijatelj iz Splita, Željan Rakela, organizovao je veliku moto – manifestaciju na Braču i tim povodom me zamolio da održim promociju knjige upravo tamo. Inače, Rakela je napisao i uvodnu reč za moju knjigu. Takođe, simpatična činjenica je da je najviše primeraka do sada prodato u Hrvatskoj, pa je i to bio jedan od razloga da prihvatim ovaj predlog – kaže Miša Hromčik na početku razgovora za Ilovezrenjanin.

PerSu marketi

Ovo je tvoja druga knjiga. Odakle inspiracija za novo delo?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Na ideju o pisanju knjige sam došao praktično na samom polasku na taj put od 14.500 kilometara za 36 dana. Već na ulasku u Iran smo imali mnogo lepih iskustava, doživeli smo neverovatnu gostoljubivost. Ja sam mnogo putovao, ali mogu da tvrdim da je Iran najgostoljubivija zemlja. Gde god stanete, neko će vas zvati na piće, na ručak, želeće da vas ugosti u svojoj kući. Highlight celog putovanja je bio Iran, ali obišli smo i Rusiju, Tursku, Jermeniju, Gruziju, Nagorno Karabah pre oružanih sukoba, u proleće 2019. godine…

Koji je bio najlepši, a koji najteži momenat na tom putovanju?

– Bilo je jako mnogo lepih trenutaka, da mi je teško da izdvojim neki od njih… A najteži trenutak sam opisao i u knjzi. To je bila poseta osnovnoj školi u Beslanu, koji se nalazi u ruskoj republici Severnoj Osetiji. Tamo su islamski teroristi ubili 186. dece. Ja sam veliki emotivac, to me je baš pogodilo…

Koje mesto u Iranu je ostavilo najveći utisak na tebe?

– To je definitivno prelepi grad Isfahan. I sami stanovnici su izuzetno ponosni na svoj grad. U celom Iranu vam dobrodošlicu požele rečenicom: Welcome to my country, dok vam u Isfahanu govore: Welcome to my city! Sve je savršeno, u celom gradu vode računa o svakom detalju.

Planiraš izdanje knjige i na engleskom?

– Očekujem da će biti veliko interesovanje, kada knjigu prevedem na engleski. Ukoliko od prodaje zaradim neki veći novac, planiram da ga uložim u novo putovanje i to oko Zemljine kugle. Preko Rusije, Kanade, Aljaske, cele Severne Amerke i brodom nazad u Evropu.

Detalj sa putovanja po Iranu

Narodna poslovica kaže da svaki čovek treba da odgoji dete, zasadi drvo i napiše knjigu. Otac si četvoro dece, napisao si dve knjige… da li si nekada zasadio drvo?

– Deca su napravljena, knjige su napisane, a u životu sam zasadio i mnogo drveća. Osećam se ispunjeno. Putovanja me i dalje inspirišu. Nadam se da će biti još interesantnih putovanja i da ću napisati bar još jednu knjigu – zaključio je naš sagovornik.

Kompletan video – intervju sa Mišom Hromčikom možete pogledati na našem you tube kanalu:

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh