I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bajaga i „Riblja čorba“ oduševili Zrenjanince (VIDEO)

Dve renomirane grupe naše muzičke scene „Bajaga i instruktori“ i „Riblja čorba“, održale su sinoć koncerte na Trgu slobode, kojima je prisustvovalo više desetina hiljada građana.

Prvi je nastupio Bajaga, a publika je sa zadovoljstvom pevala  poznate hitove poput: „Kad hodaš ne zastajkuješ“, „Plavi safir”, „Verujem, ne verujem”, „Samo nam je ljubav potrebna“. Pored starih hitova publika je imala prilike da čuje i nekoliko numera sa novog albuma.

– Odlično je što Zrenjanin ima ovakav događaj, jer ima mnogo dobrih muzičara i mladih potencijala, a ja sam lično svirao sa više njih. Mislim da je odličan izbor bendova, mesta gde se održava i opreme koja se koristi. Drago mi je da smo i mi svirali, jer nismo jedno dve, tri godine. Ovom prilikom smo otpevali i nekoliko pesama sa novog albuma, ali nismo hteli da preterujemo, jer ipak nije naš solistički koncert. Veliki je kompliment što i mlađe generacije slušaju moju muziku, kao i muziku „Riblje čorbe“, koji su moji veliki prijatelji i sa kojima sam svirao šest godina. Večeras je bilo odlično – izjavio je Momčilo Bajagić Bajaga.

Fordomanija

Veliki utisak na publiku ostavio je i nastup grupe „Riblja Čorba“, koja ima tradiciju dugu preko 40 godina. Pevali su svoje velike hitove, a pesmu „Amsterdam“ su otpevali na specifičnom engleskom, ali i na ruskom jeziku. Publika ih je dva – tri puta vraćala na bis, kada su između ostalog otpevali i svoj, kako kažu, najveći hit „Pogledaj dom svoj anđele“ . Pesmu „Lutka sa naslovne strane“ su publika i bend pevali bez muzike, a koncert su završili dobro poznatom pesmom „Dobro jutro“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U Zrenjaninu je poblika specifična, oduvek sam ga smatrao rokerskim gradom, pogotovo kada sam svirao u onoj sali kod reke. Večeras će publika imati prilike da čuje preko dva sata dobre i jake svirke, sigurno i dve nove pesme, a i jednu iz moje nagrađene knjige „Pusto ostrvo“. U današnje vreme popularizovana je drugačija muzika i „Auto-Tune”, jer je pobedio neki polusvet.  Smatram da i dalje ima sjajnih svirača, ali je jako malo autora. Tu bih izdvojio Marčela i grupu „Iceberg“, koji su sjajni. Drago mi je što nas slušaju razne generacije, barem pet ih je odraslo uz našu muziku i to je veliko zadovoljstvo. Takođe, veliko mo je zadovoljstvo što je i Bajaga večeras tu – naglasio je frontmen grupe „Riblja čorba“, Bora Đorđević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh