I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Bagljaš: Zvonjava zvona bez jasnog reda zbunila građane

Zvonjava zvona sa hrama u naselju Bagljaš koja se u prethodnom periodu mogla čuti u neodređenim terminima i bez jasnog reda, zbunjivala su stanovnike ovog naselja. Oglašavalo se zvono ponekad u 9,20h, zatim u 10h pa ponovo dvadeset minuta kasnije, bez jasnog reda, te većini građana nije bilo jasno zbog čega se to dešava i šta se tog dana „obeležava“.

Nekolicina njih obratila se i Savetu Mesne zajednice „Veljko Vlahović“, pa je problem ovih dana i rešen. Starešina hrama, protonamesnik Slobodana Čestića, potvrdio nam je da česte zvonjave više neće biti.

– Postojala je želja jednog broja građana da zvona zvone kako bi oglasili da tu postoji crkva, ali sam dobio pritužbe i doneo odluku da to zabranim. Jedni su želeli, drugi ne, a od sada će hram zvoniti samo kada su praznici. Uobičajeno je da se zvona oglašavaju tokom službe, ali pošto se one još ne održavaju u Hrama Vaznesenja Gospodnjeg jer je još u izgradnji, odlučio sam da to bude barem u danima verskih praznika – rekao je Slobodan Čestić.

PerSu marketi

NASTAVAK RADOVA ZAVISI OD FINANSIJA

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izgradnja Hrama Vaznesenja Gospodnjeg počela je u oktobru 2011, a zvona su osveštana početkom marta 2016. godine. U narednom periodu očekuje se nastavak radova.

– Ovog meseca počinjemo da uvodimo struju, samo se čeka priključak. Bilo bi dobro ako bismo ove godine uspeli da izmalterišemo unutrašnjost, ali to će zavisiti od novca – zaključuje Čestić.

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh