I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Bagljaš proslavio slavu mesne zajednice – Vaznesenje Gospodnje

U sklopu manifestacije „Vaznesenjski dani“ koju organizuju mesne zajednice na Bagljašu, danas je u hramu u izgradnji održana liturgija, da bi nakon toga, na svečanoj sednici Saveta mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković”, doneta odluka da se praznik Vaznesenje od sada obeležava kao slava tog naselja.

Istom prilikom, po prvi put su zaslužnim građanima uručene plakete za doprinos razvoju zajednice.

Liturgiji je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio vladika banatski Nikanor, a kum slave bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

bagljas-slava1

I Taxi Zrenjanin

-Danas smo prisustvovali prelepoj liturgiji u našem novom hramu, i moram još jednom da ponovim da nam je posle 200 godina pripala čast da gradimo dva hrama srpske pravoslavne crkve u Zrenjaninu. Prisustvovali smo i svečanoj sednici saveta mesnih zajednica, jednom lepom činu gde je jednoglasno doneta odluka, da se ovaj praznik proglasi slavom Bagljaša koja će se i u budućnosti slaviti, istakao je gradonačelnik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

liturgija 3 bagljas

liturgija 1 bagljas

bagljas-slava

-Na današnjoj svečanoj sednici obe mesne zajednice dogovorili smo se da ubuduće, u okviru ovih Vaznesejskih dana zajedno praznujemo. Plakete su ovaj put dodeljene našoj sugrađanki, muzejskoj savetnici Jasmini Tutorov, koja je zaslužna što se ova mesna zajednica „probudila“, i što danas imamo puno lepih događaja i manifestacija. Drugu povelju smo dodelili Slobodanu Raičeviću, jer se zahvaljujući njemu za Bagljaš čulo daleko. On član reprezentacije Srbije u futsalu, i jako je bitno da deca i omladina sa Bagljaša imaju na koga da se ugledaju, istakla je zamenica predsednika Saveta mesne zajednice “Veljko Vlahović”, Vesna Jozo.

bagljas priredba posle 1

Dobitnik plakete, Slobodan Raičević, kaže da je od ranog detinjstva želeo da jednog dana postane nečiji uzor. Sada, kada j roditelj, tu svoju želju posmatra još odgovornije.

– Ja sam ovde rođen, ponosan sam na ovo naselje i nadam se da će u narednim godinama biti još više uspešnih mladih ljudi, što u sportu, što u nekim drugim oblastima i da će biti još puno ovakvih plaketa, istakao je Raičević.

Po završetku liturgije, deca iz vrtića Bajka i Crvenkapa priredila su na novom bagljaškom platou malu priredbu uz dobro uvežbanu plesnu koreografiju.  Nastupio je i dečiji crkveni hor „Sveti Arhangel Mihailo“, a deca su po završetku programa pustila balone u nebo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh