I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Autobuski prevoz na liniji Zrenjanin – Novi Sad ponovo pod lupom putnika

Putnici koji su koristili usluge autobuskog prevoza prevoznika „Banat trans“ na liniji Zrenjanin – Novi Sad izrazili su nezadovoljstvo kvalitetom prevoza. Jedan od putnika pristao je da podeli svoje iskustvo i da opiše kako autobusi nedeljom uveče, polaskom u 18,50h, prevoze od Zrenjanina do Novog Sada.

Kako je na početku svoje priče rekao, autobus je bio pun studenata, i tako je svake nedelje uveče, pred početak nove radne nedelje.

-Dana 19.8. vraćao sam se autobusom Banat transa iz Zrenjanina za Novi Sad. Termin polaska autobusa je bio u 18,50h. Međutim, pored toga što se u ovom teminu često javljaju gužve, ovaj put je došao samo jedan autobus koji je u polasku kasnio 35 minuta. Imajući u vidu da se koferi redovno podižu gore, u autobus, umesto u prtljažnik, i da se isto tako „vodi računa“ da se primi toliko putnika da jedni drugima sede na glavama, umesto da se vodi računa o bezbednosti, apelujem da se o ovoj temi više priča i da bezbednost putnika bude važnija od zarade, rekao je S.H. (puno ime i prezime poznati redakciji).

Fordomanija

U Banat transu, firmi u kojoj smo ljubazno bili primeljeni i saslušani, demantuju navode putnika. Ovde kažu da nisu česte situacije da putnici stoje, kao ni da se prtljag ne stavlja u boksove nego u prolaz između sedišta. Direktora Banat transa, Miroslava Zelena, pitali smo da li se radi o izolovanom slučaju, ili čestoj pojavi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Poslepodnevne polaske nedeljom za Novi Sad skoro uvek „bisiramo“. U vreme godišnjih odmora, praznika ili na relacijama na kojima se pretpostavlja da će biti gužve, autobuski prevoznici dupliraju („bisiraju“) polaske (vozila), kako bi mogli da prevezu sve putnike. Stoga, kada idu studenti, imamo i po nekoliko biseva, i gotovo svi putnici koji putuju sa nama imaju mesta za sedenje. Naravno kada planirani autobusi krenu sa stanice, u tom momentu ne možemo znati da li će se pojaviti veća grupa putnika na usputnim stajalištima od planiranog, odnosno očekivanog broja putnika. Na osnovu svakodnevnih analiza, imamo očekivan broj putnika. U našim vozilima vršimo elektronski sistem naplate karata, i identifikacije svakog putnika koji putuje sa nama. Izveštaje o broju putnika imamo istog momenta kada putnik kupi ili čekira kartu. Ti podaci se čuvaju u našim bazama podataka, i svakodnevno analiziraju, a pogotovu termini kao što su polasci nedeljom uveče. Jako su retke situacije, da tako nešto bude u našim autobusima, i ako se desi takva situacija reagujemo i odmah šaljemo još jedan autobus. Što se tiče konstatacije da se prtljag ne pakuje u boksove, mi nemamo takvih saznanja, ali svakako ćemo informaciju proveriti i takvo ponašanje iskoreniti ukoliko je ono prisutno. Od prvog septembra kada počinje školska godina, nedeljom uveče za Novi Sad svakako polazi nekoliko autobusa. Drago nam je što uopšte pričamo o „bis“ polascima, jer je to jedan od dokaza da smo na dobrom putu, i da dobijamo sve veći broj putnika, zaključio je Miroslav Zelen.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh