I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Asfaltira se deo obilaznice oko Zrenjanina – od Mihajlovačkog druma do Prvomajske

Počeli su radovi na asfaltiranju dela magistralnog puta – obilaznice oko Zrenjanina, na potezu od kružne raskrsnice na Mihajlovačkom drumu ka ukrštanju s Prvomajskom ulicom. Do juče je ugrađen prvi sloj asfalta na deonici od oko 400 metara, a nakon ispitivanja kvaliteta kolovoza, putari će nastaviti s ugradnjom nosećeg, a potom i završnog, habajućeg sloja asfalta

U toku su i pripremni radovi za izgradnju kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu, a ubrzani su i radovi na izgradnji mosta preko Begeja.

Tanja Bisić, direktorka projekta izgradnje obilaznice, ispred preduzeća “Energoprojekt niskogradnja”, izjavila je u emisiji RTS “Koridori” da su u toku radovi na gornjem stroju mosta preko Begeja, priprema oplate i armature za betoniranje kolovozne ploče.
“Istovremeno, izvode se radovi na zaštiti i izmeštanju instalacija u zoni buduće kružne raskrsnice s magistralnim putem, a na trasi smo, praktično, u fazi prijema nosećeg sloja i početka asfalterskih radova”, rekla je Bisićeva.

I Taxi Zrenjanin

Ona je najavila i nadoknadu zaostatka u radovima, izazvanim vremenskim prilikama i epidemijom Kovid-19.
“S poboljšanjem vremenskih uslova, zaista ćemo se potruditi da pojačamo resurse, broj mehanizacije i radnika, da to kašnjenje u najvećoj meri nadoknadimo, a što se roka završetka radova tiče, on je uslovljen izmeštanjem dalekovoda elektromreže koji je na nepropisnoj visini na delu trase od nekih 400 metara i čije rešenje moramo da sačekamo. U taj deo nismo uvedeni kao izvođači, a trudićemo se da naš stepen završetka radova bude takav da nam preostanu, praktično, samo radovi na tom delu celokupne trase”, objasnila je ona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U pitanju je zona ukrštanja trase obilaznice sa Prvomajskom ulicom, gde je takođe planirana izgradnja kružne raskrsnice i novi ulazak u grad, odnosno naselje “Gradnulica – Guvno”. Ukupna dužina trase u izgradnji, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, iznosi 3,7 kilometara i uključuje izgradnju dve kružne raskrsnice i najskupljeg objekta na celokupnoj trasi obilaznice dugoj 14,5 kilometara – mosta preko Begeja, prvog novog mosta u Zrenjaninu koji se gradi nakon 27 godina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh