I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Apsurdna situacija – vozači ne poštuju saobraćajni znak godinama (VIDEO)

Vozači u Zrenjaninu svakodnevno koriste improvizovani put u neposrednoj blizini mosta na suvom koji je adaptiran kao zaobilazni, alternativni put još u vreme radova na Malom mostu koji su se odvijali krajem 2014. godine. Od tada do danas, saobraćaj se odvija nesmetano „prečicom“ koja povezuje ulice Obala Sonje Marinković i Kej 2. Oktobra, odnosno Ulice Đorđa Stratimirovića.

Ni činjenica da je na početku „prečice“ postavljen znak za zabranu saobraćanja u oba smera, ne ometa vozače da koriste ovaj put. Štaviše, saobraćajni znak je u jednom momentu okrenut, te ga mnogi i ne uočavaju.

Da je saobraćajni znak prisutan podsećaju i u Odseku za poslove iz oblasti saobraćaja Gradske uprave Grada Zrenjanina, gde dodaju da vozači treba da poštuju saobraćajne propise. Na drugoj adresi, u Javnom preduzeću za urbanizam kažu da su svesni činjenice da postojanje saobraćajnog znaka nije dovoljno te da bi u narednom periodu trebalo da budu preduzete dodatne mere poput postavljanja barijera koje bi fizički onemogućile saobraćanje improvizovanim putem.

I Taxi Zrenjanin

Odgovor Policijske uprave Zrenjanin na pitanje koliko često saobraćajna policija kažnjava vozače na ovom putu zbog nepoštovanja saobraćajne signalizacije, odnosno znaka, još uvek čekamo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Činjenica je da u ovoj situaciji niko ne razmišlja o bezbednosti pešaka primoranih da prolaze tik uz automobile koji se improvizovanim putem kreću u oba pravca.

VIDEO:

  • Divider

  • Divider
Na vrh