I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

APS Holding za kupovinu Jugoremedije 362,5 miliona dinara

Stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić doneo je odluku da ova fabrika bude prodata firmi „Project one“ investicionog fonda „APS Holding“, koja je dala najbolju ponudu u iznosu od 362,5 miliona dinara.

S obzirom da je Odbor poverilaca ovom ponuđaču dao uslovnu saglasnost, pribavljene su potrebne bankarske garancije.

– Zvanično sam proglasio APS holding najboljim ponuđačem i kupcem i proverio njihovu dokumentaciju. Pribavljeni su bankarski izvodi o solventnosti APS holdinga. Na ovu odluku pravo prigovora imaju samo poverioci, od kojih je najveći poverilac zapravo investicioni fond koji je dao najbolju ponudu – izjavio je stečajni upravnik Radovan Savić.

I Taxi Zrenjanin

Svoje mišljenje o prodaji Jugoremedije  daće i stečajni sudija Privrednog suda u Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Od 2012. godine, kada je uveden stečaj u Jugoremediji, organizovano je 14 ponuda ove fabrike. Njena prva privatizacija 2002. godine neslavno se završila 2007. godine kada je vlasnik Jovica Stefanović Nini završio  sa optužbama za privredne malverzacije. Nakon pet godina protesta, radničkih borbi i suđenja, privatizacija je raskinuta. Usledio je period kada su radnici vodili fabriku ali je zbog dugovanja Jugoremedija na kraju završila u stečaju. Duži niz godina fabrika je bila u zakupu i proizvodila medikamente, a poslednje dve godine ne radi. Oko 400 radnika ove fabrike i dalje čeka da uđe u pogone.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh