I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Sela ostaju bez apoteka?

Umesto sprovođenja koncepta „apoteka u svakom naseljenom mestu“, u pet sela zrenjaninske opštine stavljen je katanac na apoteke.

Žitelji Aradca, Mihajlova, Knićanina, Farkaždina i Jankovog Mosta, od Nove godine bez mogućnosti su da do medikamenata dođu u svom mestu, moraju da putuju u 20-30 kilometara udaljen Zrenjanin. Apoteka u Lukinom Selu nije ni otvorena, u Belom Blatu radi dva puta nedeljno, a ne zna se šta će biti s onima u Čenti, Melencima i Botošu.

Zatvaranje apoteka u selima naišlo je na burna reagovanja i proteste, odakle poručuju da nisu građani drugog reda i da im je život već dovoljno težak. Iz „Apotekarska ustanove Zrenjanin“ odgovaraju da imaju svoje muke. Racionalizaciju moraju da sprovedu, a nastoje da to učine na što bezbolniji način. Za razliku od mnogih gradova, narasla privatna konkurencija nije ostavila tolike posledice na rad apotekarske službe u najvećoj banatskoj opštini.

I Taxi Zrenjanin

– Zatvaranje nerentabilnih apoteka bilo je neminovno. A, kako privatni preduzetnici nemaju interes da ih otvore u malim sredinama, moramo pronaći model kontinuiranog pružanja apotekarskih usluga – kaže dr Milan Miljuš, direktor JU „Apoteka Zrenjanin“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovde sa zadovoljstvom ističu da su broj radnika na kraju 2017. uspeli da smanje za trećinu.

Ostatak vesti na novosti.rs

Autor: Sl. Pašić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh