I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Apel građanima da adekvatno odlažu kvarljivi sadržaj u kontejnere

U letnjim mesecima u naseljima kolektivnog tipa stanovanja zbog rasutog smeća oko kontejnera ali i neadekvatnog odlaganja kvarljivog sadržaja, stvaraju se neprijatni mirisi.

Građani se upravo ovih dana na društvenim mrežama žale na nesnosne mirise koji dopiru do stanova.

smece
Ipak, ne treba zabraviti da stanje u kontejnerima i nivo higijene oko njih u najvećem delu zavisi od nas korisnika. Poslednjih godina, lica koja pretražuju sadržaj u kontejnerima takođe znaju da ostave značajan nered za sobom.

– Apelujemo na naše građane da otpad, pogotovo onaj koji je lako kvarljiv – ostatke hrane, voća, povrća, prvo odlože u adekvatne kese, a potom u kontejner. Ukoliko se otpad ne odloži na adekvatan način, jako brzo dolazi do širenja neprijatnih mirisa, tečnost curi iz kontejnera i sve to doprinosi činjenici da kontejnerska mesta postaju neuredna. Svi mi zajednički možemo doprineti da kontejneri i mesta oko njih tokom leta ne zaudaraju, kaže Danijela Tančić, PR menadžer „Čistoće i zelenila“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Pored nemarnog odlaganja kvarljivog sadržaja, veliki problem radnicima „Čistoće“ predstavlja i odlaganje baštenskog otpada, šuta, starog nameštaja, bele tehnike i ostalog kabastog smeća koje nije predviđeno za klasične kontejnere, već za odnošenje na gradsku deponiju.

kontejneri

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh