I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Anastazija Homan Savković – najbolja rukometašica ŽRK „Lehel“ u 2017. godini

Na svečanoj sednici održanoj povodom jubileja – šest decenija rukometa u Mužlji, petnaestogodišnja Anastazija Homan Savković, mlada i talentovana igračica ŽRK Lehel”, ŽRK Proleter” iz Zrenjanina i Ženske reprezentacije Vojvodine, proglašena je za najbolju igračicu Ženskog Rukometnog Kluba iz Mužlje za 2017. godinu.

Ona je na pet uzastopnih utakmica postigla čak 70 golova, a prošle godine je sa ukupno 148 postignuta gola proglašena za najbolju golgeterku takmičarske sezone u Trećoj rukometnoj ligi Srbije Banat”.

Anastazija je svoju ljubav prema rukometu počela da pokazuje od svoje četvrte godine. Aktivnim i neretko napornim treninzima želi da pruži najbolje od sebe kako bi podstakla ostale igračice u timu da pruže najbolje što umeju na svim utakmicama.

I Taxi Zrenjanin

Pored rukometa, Anastazija je uspešna i u drugim sportovima. Sa sedam godina se upisala na džudo i nakon polaganja za žuti pojas osvojila je visoko treće mesto na jednom međunarodnom turniru.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na nedavno održanom dvoranskom atletskom prvenstvu Srbije za starije pionire i pionirke u Beogradu, osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u bacanju kugle, oborivši pritom i lični rekord sa hicem od 11,47 m. Anastazija je osvojila jedinu medalju za AK AS 023.

Na svečanoj sednici dodeljeno je i posebno priznanje istoričaru u penziji, bivšem direktoru OŠ Servo Mihalj“, Zoltanu Halaiu, za dugogodišnju podršku i zalaganje u promociji rukometa među najmlađim meštanima.

1957. godine, u okviru Sportskog društva Lehel“, oformljene su prve muške i ženske rukometne ekipe. Bivše i sadašnje igračice kluba među kojima su Zorica Gardinovački, Anastazija Budai, Jelena Živković, Monika Išpanović, Anastazija Homan Savković, Vivien Marki i mnoge druge svedoče da je ljubav prema rukometu bila i još uvek je usađena u svom njihovom biću.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh