I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Anastazija Homan Savković – najbolja rukometašica ŽRK „Lehel“ u 2017. godini

Na svečanoj sednici održanoj povodom jubileja – šest decenija rukometa u Mužlji, petnaestogodišnja Anastazija Homan Savković, mlada i talentovana igračica ŽRK Lehel”, ŽRK Proleter” iz Zrenjanina i Ženske reprezentacije Vojvodine, proglašena je za najbolju igračicu Ženskog Rukometnog Kluba iz Mužlje za 2017. godinu.

Ona je na pet uzastopnih utakmica postigla čak 70 golova, a prošle godine je sa ukupno 148 postignuta gola proglašena za najbolju golgeterku takmičarske sezone u Trećoj rukometnoj ligi Srbije Banat”.

Anastazija je svoju ljubav prema rukometu počela da pokazuje od svoje četvrte godine. Aktivnim i neretko napornim treninzima želi da pruži najbolje od sebe kako bi podstakla ostale igračice u timu da pruže najbolje što umeju na svim utakmicama.

PerSu marketi

Pored rukometa, Anastazija je uspešna i u drugim sportovima. Sa sedam godina se upisala na džudo i nakon polaganja za žuti pojas osvojila je visoko treće mesto na jednom međunarodnom turniru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na nedavno održanom dvoranskom atletskom prvenstvu Srbije za starije pionire i pionirke u Beogradu, osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u bacanju kugle, oborivši pritom i lični rekord sa hicem od 11,47 m. Anastazija je osvojila jedinu medalju za AK AS 023.

Na svečanoj sednici dodeljeno je i posebno priznanje istoričaru u penziji, bivšem direktoru OŠ Servo Mihalj“, Zoltanu Halaiu, za dugogodišnju podršku i zalaganje u promociji rukometa među najmlađim meštanima.

1957. godine, u okviru Sportskog društva Lehel“, oformljene su prve muške i ženske rukometne ekipe. Bivše i sadašnje igračice kluba među kojima su Zorica Gardinovački, Anastazija Budai, Jelena Živković, Monika Išpanović, Anastazija Homan Savković, Vivien Marki i mnoge druge svedoče da je ljubav prema rukometu bila i još uvek je usađena u svom njihovom biću.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh