I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Anastazija Homan Savković – najbolja golgeterka i nova nada rukometa u Zrenjaninu

Da deca i omladina treba da se bave sportom svedoči uspeh Anastazije Homan Savković, mlade i talentovane igračice Ženskog Rukometnog Kluba Lehel” iz Mužlje, ŽRK Proleter” iz Zrenjanina i Ženske reprezentacije Vojvodine, koja je sa ukupno 148 postignuta gola proglašena za najbolju golgeterku takmičarske sezone u Trećoj rukometnoj ligi Srbije Banat”.

Četrnaestogodišnja Anastazija je svoju ljubav prema rukometu počela da pokazuje od svoje četvrte godine. Aktivnim i neretko napornim treninzima želi da pruži najbolje od sebe da bi podstakla ostale igračice u timu da pruže najbolje što umeju na svim utakmicama.

Pored rukometa, Anastazija se uspešno oprobala i u drugim sportovima. Sa sedam godina se upisala na džudo i nakon polaganja za žuti pojas osvojila je visoko treće mesto na jednom međunarodnom turniru.

Fordomanija

Prošle godine se prijavila na školsko takmičenje u disciplini bacanja kugle, gde je osvojila prvo mesto i obezbedila učešće na Školskoj olimpijadi u Vranju. Osvajanjem najsjajnije medalje na olimpijadi postaje državni prvak, nakon čega počinje intenzivno da se uz rukomet bavi i atletikom. Od tada osvaja mnoga priznanja, a početkom 2017. godine postaje i prvak Vojvodine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Govoreći o svojim planovima, ova mlada sportiskinja je izrazila želju da i dalje napreduje u rukometu, u sportu, koji ona izuzetno poštuje i voli, ali i da nakon uspešnog školskog obrazovanja postane policajac.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh