I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Amira Medunjanin sevdalinkama još jednom i rasplakala i oduševila Zrenjanince (VIDEO)

Pred više od 500 gledalaca u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin, svojim raskošnim muzičkim talentom i jedinstvenim stilom po drugi se predstavila Amira Medunjanin.

Amira Medunjanin je bosanska umetnica rođena 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Njen životni put obeležile su sevdalinke koje je čula od svoje majke i kojima svetu želi da predstavi senzibilitet i kulturno-istorijsko nasledstvo Bosne i Hercegovine. Važi za jednog od najmoćnijih interpretatora ove vrste muzike koji se sa lakoćom poigrava mešajući moderno i tradicionalno.

Odrastala je uz muziku „Azre“, EKV-a, „Seks pistolsa“, Nika Kejva, i drugih tako da se na sinoćnjem koncertu moglo čuti i nešto iz opusa ovih legendi.

Fordomanija

Pre nego što je počela da se bavi muzikom, imala je dobro plaćen posao na kome je od stranaca čula dosta negativnih komentara i predrasuda o svom narodu što ju je veoma pogodilo. U želji da im dokaže da greše, napustila je posao i započela više nego uspešnu karijeru. Njena ljubav prema usmenoj tradiciji muzike uticala je da stvori jedinstven stil koji ne pristaje na kompromise zarad popularnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: https://www.biografija.org/muzika/amira-medunjanin/

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh