I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio Zrenjanin

Ambasador Ruske federacije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, u pratnji diplomatske delegacije, boravio je danas u Zrenjaninu gde se sastao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem. Nakon jednočasovnog razgovora u Gradskoj kući, Čepurin je izjavio da se najviše govorilo o ekonomskim pitanjima i potencijalima Zrenjanina.

– I Srbija i Rusija imju mogućnosti da podignu kvalitet života svojih građana u narednih pet do sedam godina. Verujemo da Srbija ima i većih mogućnosti da izvozi poljoprivredne proizvode, a mi smo spremni da izvezemo na rusko tržište. Vrlo je važno to što srpski proizvodi imjau dobru reputaciju na ruskom tržištu. Imamo mogućnosti i za gas, imaćemo i gasovod za godinu dana, rekao je ambasador Čepurin.

Gradonačelnik Čedomir Janjić kaže da je ovo bila izuzetna prilika da se prezentuju potencijali Zrenjanina.

PerSu marketi

– Nadam se značajnijim investicijama iz Rusije u našem gradu, pored Naftne industrije Srbije koja uspešno radi i proširuje kapacitete, proširivaće se i podzemno skladište u Banatskom Dvoru. Očekujemo i privrednike iz drugih delatnosti, rekao je Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, ambasador obišao Narodni muzej Zrenjanin u kome je aktuelna izložba fotografija “U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje”. Diplomatska delegacija obišla je i Kristalnu dvoranu u kojoj će krajem juna u okviru Evropskog prvenstva u košarci za žene, igrati i reprezentacija Rusije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh