I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Ambasador Rumunije Daniel Banu posetio Zrenjanin

Ambasador Rumunije u Srbiji Daniel Banu posetio je danas Zrenjanin i sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem razgovarao o odnosima Zrenjanina i gradova u Rumuniji.

Odnosi su ocenjeni prijateljskim, a tokom razgovora su razmatrane mogućnosti konkretizovanja dosadašnje saradnje na mnogim poljima, posebno kada je u pitanju privreda.

ambasador-rumunije

Ambasador Banu je kasnije, u izjavi novinarima, izrazio zadovoljstvo današnjom posetom.

I Taxi Zrenjanin

– Na današnjem sastanku razgovarali smo i o podršci koju Rumunija pruža Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, a takođe, bilo je razgovora i o zajedničkim projektima koji će se u narednom periodu realizovati. Isto tako, razgovarili smo i o poziciji rumunske nacionalne manjine ovde u Zrenjaninu i ostvarivanju njihovih prava, kako verskih, tako i onih koji se tiču njihovog obrazovanja – rekao je Banu ocenivši da je današnji sastanak bio vrlo konstruktivan i svojevrsni uvod za sledeći susret na kome će se razgovarati o konkretnim koracima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Janjić takođe je ukazao na dobru saradnju sa susednom Rumunijom i istakao da je zajednička namera da se unapredi privredna saradnja.

– Mi nemamo investitora iz Rumunije, ni privrednika iz te zemlje koji je našao interes da dođe u Zrenjanin, a to će upravo i biti ono na čemu ćemo raditi. Nadam se da ćemo već u septembru organizovan ponovni susret, u proširenom sastavu, sa privrednim stručnjacima iz Rumunije i našeg grada. To će biti prilika za promociju Zrenjanina, industrijske i slobodne zone, ali i sve ono što bi Grad mogao da ponudi zainteresovanim investitorima iz Rumunije – rekao je gradonačelnik.

Nakon prijema u Gradskoj kući, ambasador je posetio Narodni muzej i stalnu postavku, između ostalog i “Rumunsku sobu” u Etnološkom odeljenju, a njegove impresije celokupnom posetom muzeju najbolje opisuje rečenica koju je po završetku obilaska izgovorio na srpskom jeziku da „u zrenjaninskom muzeju vlada neki dobar duh“.

ambasador-rumunije1

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh