I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Ambasador Kube Gustavo Trista del Todo posetio Zrenjanin

Ambasador Republike Kube u Srbiji, Gustavo Trista del Todo, posetio je danas Zrenjanin, prvi put od kako je postavljen na tu funkciju. U pratnji supruge najpre  je razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima u Gradskoj kući, a zatim je posetio Narodni muzej i Narodno pozorište „Toša Jovanović”.

Gustavo Trista del Todo

– Za mene je ovo veliki događaj. Vidim da je grad lep, da su ljudi dobri i nadam se da ćemo mnogo toga raditi zajedno i sarađivati. Srbi i Kubanci su slični – otvoreni smo, iskreni, veseli, i za mene je velika čast što sam u Srbiji. Biću ovde još tri godine i mislim da će odnosi naše dve zemlje, koji su i inače odlični, još više napredovati – izjavio je Gustavo Trista del Todo na tečnom srpskom jeziku.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što je kubanski ambasador posetio Zrenjanin i rekao da je sa njim najviše razgovarao o kulturnoj saradnji.

– Velika mi je čast što je ambasador Republike Kube ovde sa nama. Imao sam priliku da ga upoznam sa našim gradom, istorijom i kulturom. Kako nam je ambasador preneo, sve je više naših turista, više od 6000 njih koji idu na Kubu. Očekujemo i mi turiste iz Kube, da dođu kod nas. Sigurno je da Zrenjanin može da im bude interesantan – zaključio je Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
  • Divider

  • Divider
Na vrh