I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Ambasador Kine Li Mančang u radnoj poseti Zrenjaninu

Njegova ekselencija ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang boravi danas sa saradnicima iz ambasade u radnoj poseti Zrenjaninu.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovao je i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, a domaćin prijema, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, goste je dočekao uz saradnike, načelnika Оdeljenja za privredu Gradske uprave Gorana Kravarušića i šefa Odseka za lokalni ekonomski i ruralni razvoj Jovana Vukanovića.

Na početku današnje posete upriličen je radni sastanak, a potom su gosti obišli industrijsku zonu “Jugoistok-Ečka”, u kojoj će biti realizovana najveća direktna strana investicija u Srbiji, fabrika za proizvodnju pneumatika kineske kompanije “Šandong Linglong”. Dolazak te investicije vredne skoro milijardu dolara, kako se i očekivalo, povukao je i čitav niz novih privrednih aktivnosti i nastavak saradnje na relaciji Kina-Srbija-Zrenjanin, pa je tako ambasador Mančang došao danas u radnu posetu našem gradu s osnovnim ciljem da se informiše o toku investicije i šta je do sada preduzeto u okviru priprema za otvaranje gradilišta, koje je najavljeno za proleće naredne godine.

PerSu marketi

Ambasadoru Mančangu je predočeno, uz planove, mape i prilikom neposrednog obilaska lokacije, šta je Grad Zrenjanin operativno i administrativno učinio u prethodnom periodu u fazi priprema i šta od aktivnosti predstoji tokom narednih meseci, a bilo je reči i o drugoj velikoj investiciji iz Kine, izgradnji pogona za proizvodnju cink-oksida, vrednosti 80 miliona evra, koja bi takođe trebalo da se realizuje u okviru zone “Jugoistok”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

S obzirom da je u pitanju bila radna poseta Zrenjaninu, ambasador Li Mančang i gradonačelnik Čedomir Janjić nisu se danas posebno obraćali predstavnicima medija.

izvor: zrenjanin.rs

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh