I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ambasador Kine Li Mančang dobitnik Nagrade grada Zrenjanina (VIDEO)

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang, jedini je dobitnk ovogodišnje Nagrade grada Zrenjanina. Na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti održanoj u Baroknoj sali Gradske kuće, nagradu je od gradonačelnika Čedomira Janjića i predsednika skupštine grada Olivera Mitrovića u ime ambasadora primio savetnik kineske ambasade Či Jonghui.

Čedomira Janjića i Či Jonghui

Dobitnik nagrade Li Mančang u Srbiju je došao 1978. godine i završio je Višu ekonomsku školu u Beogradu i naučio srpski jezik. Značajno je doprineo razvoju bilateralnih odnosa između dve zemlje, razvoju političke i ekonomske saradnje, a neposredno je učestvovao i u realizaciji više investicija od nacionalnog značaja za Srbiju među kojima je najveća privredna investicija u Zrenjaninu u obliku izgradnje proizvodnih pogona kompanije „Linglong Tajr”, vrednosti skoro milijardu dolara.

– Ova nagrada je značajno priznanje za našeg ambasadora, ali i za celu našu ambasadu. Nama je veliko zadovoljstvo što je kompanija „Linglong” investirala u Zrenjanin i želimo da još više kineskih kompanija investira u Zrenjanin. Po mom mišljenju, takva kompanija ne investira samo novac, nego i prijateljstvo. Duboko verujem da ćemo ovo prijateljstvo gajiti zauvek, a mi kao ambasada ćemo sledeće godine dati sav napor da pomognemo Zrenjaninu i Srbiji – izjavio je Či Jonghui.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da je danas održana vanredna sednica gradske Skupštine na kojoj su odbornici jednoglasno podržali i usvojili detaljnu regulaciju plana industrijske zone „Jugoistok”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Od danas smo spremni da primimo novog investitora, kinesku fabriku guma „Linglong Tajr”. Ova administracija radi brzo, Skupština reaguje u 24 sata i ne čudi što je Zrenjanin zanimljivo mesto za investitore i što imamo sve više zainteresovanih. Pored naših prijatelja iz Kine, biće tu i nekoliko investicija iz zapadne Evrope – poručio je Janjić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh