I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Alpinisti udarili glanc – reparisani vodotoranj u Ečki od jutros u funkciji (VIDEO)

Nakon 13 dana u naseljenom mestu Ečka završeni su radovi na reparaciji vodotornja.

Objekat izgrađen 1991. godine, viseine 39,8 metara i kapaciteta 200 kubnih metara vode, od jutros je ponovo u funkciji, a do kraja dana očekuje se potpuna stabilizacija pritiska vode u cevima – saopšteno je iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Vodotoranj je ispeskaren spolja i iznutra, izvršeno je premazivanje zaštitnom antikorozivnom bojom, reparisana je i termoizolacija objekta. Tokom dana su radnici „alpinisti“ izvršili  premazivanje stuba vodotornja završnom bojom, a objekat je već pušten u rad. Ovim radovima dodatno je poboljšan sistem vodosnabdevanja u naseljenom mestu Ečka – izjavio je Siniša Gajin.

PerSu marketi

On je podsetio da ovakvi objekti služe i eliminacij gasova iz vode, koji se pojavljuju u naseljima južno od Zrenjanina, konkretno metana.  – Vodotornjevi ili prizemnna skladišta služe eliminaciji gasova. U Stajićevu, koje je nedavno bilo u centru pažnje medija ne postoji ni vodotoranj ni prizmeno skladište već se taj problem rešava automatom na samom izvorištu. Ipak ponekad dolazi do prolaza ovog gasa. Očekujemo da u nekom narednom periodu budu izgrađeni vodotornjevi i u Stajićevu i Belom Blatu te će se ovi problemi trajno rešiti – zaključio je Gajin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh