I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Aleksandar Vučić: Srednji Banat i Zrenjanin mogu da se raduju

Polaganje kamena-temeljca za izgradnju pogona kineske kompanije “Linglong Tajr” u Zrenjaninu biće upriličeno krajem marta, dogovoreno je juče na sastanku u predsedništvu Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pres-konferenciji preneo novinarima da je o tome razgovarao s predsednikom te kompanije Feng Vonom i novom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.


– Krajem marta otpočinjemo radove na izgradnji velike fabrike, u pitanju je investicija od skoro milijardu dolara. Srednji Banat i Zrenjanin mogu da se raduju – rekao je Vučić novinarima.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je da je juče u predsedništvu Srbije razgovarao s predsednikom Vučićem o početku realizacije te najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. On je predsedniku Srbije i učesnicima sastanka preneo da je Grad Zrenjanin doneo sve neophodne zakonske odluke i da je spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni “Jugoistok”.

Izvor: zrenjanin.rs Foto: predsednik.rs

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh