I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Aleksandar Dedić novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade

Svečanost povodom primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade i komandanta Garnizona Zrenjanin, održana je danas pred mnogobrojnim zvanicama u zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“. 

Dužnost komandanta preuzeo je potpukovnik Aleksandar Dedić od potpukovnika Tomice Vasovića, koji je ovu dužnost obavljao privremeno.

Potpukovnik Aleksandar Dedić rođen je 1972. godine u Podgorici. Prvu godinu gimnazije završio je u Podgorici, nakon čega se sa porodicom preselio u Kragujevac, gde je završio Kragujevačku gimnaziju 1991. godine. Vojnu Akademiju KoV- smer artiljerija, završio je četiri godine sa odličnim uspehom.

PerSu marketi

Komandno Štabno Usavršavanje, kao polaznik 56. klase, završio je 2010. godine sa odličnim uspehom. Generalštabno usavršavanje, kao polaznik 62. klase, završio je ove godine sa odličnim uspehom. Obavljao je sve dužnosti od komandira voda do komandanta artiljerijskog diviziona. Pre upućivanje na Generalštabno usavršavanje, obavljao je dužnost̶ pomoćnika komandanta za operacije Druge brigade KoV.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U dosadašnjoj karijeri više puta je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan. Oženjen je, otac dvoje dece.

Novi komandant, potpukovnik Aleksandar Dedić u svom obraćanju je istakao da mu je imenovanjem i preuzimanjem ove dužnosti, ukazana velika čast i poverenje da komanduje Komandom za razvoj Banatske brigade u Zrenjaninu.

-Želim da istaknem da mi je dodeljena i velika odgovornost, koja proizlazi iz obaveze savesnog i odgovornog izvršavanja zadataka. Želeo bih da u svoje ime, ali i u ime svih pripadnika Konade za razvoje Banatske brigade izrazim zahvalnost prethodnim komandantima, koji su zaslužni za dosadašnje postignute rezultate. U narednom periodu očekujem da se postavljeni zadaci izvršavaju krajnje odgovorno, vođeni interesom jedinice, jer samo jak vojni kolektiv može pred sobom da ima zajednički interes i brigu za celu zajednicu – istakao je potpukovnik Dedić.

 

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh