I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Aleja pesnika“ u Mužlji bogatija za još jedno pesničko drvo (FOTO)

Već skoro četiri decenije dvorište Osnovne škole Servo Mihalj“ u Mužlji, koja se nalazi u istoimenoj ulici, krase brojna stabla posađena u sklopu Aleje pesnika“.

Čast da prvi posadi drvo, te 1979. godine, imao je dečiji pisac Dragan Lukić, a zatim su se ređala imena pisaca i pesnika poput Desanke Maksimović, Raše Popova, Ljubivoja Ršumovića, Pere Zupca, Jasminke Petrović, Igora Kolarova, Nikole Drenovca, Branka Stevanovića i mnogih drugih.

I Taxi Zrenjanin

Više hiljada učenika ove prosvetne ustanove je u prošlosti imalo jedinstvenu priliku da upozna i druži se sa pomenutim ličnostima naše književnosti, a zahvaljujući zaposlenima u Gradskoj narodnoj biblioteci Žarko Zrenjanin“, najmanje još toliko đaka će i u budućnosti imati priliku da upozna talentovane dečije pesnike.

PESNIČKA ŠTAFETA“ POSETILA I OŠ SERVO MIHALJ“ U MUŽLJI

Gradska narodna bibiloteka Žarko Zrenjanin“ i ove godine je, u susret 44. Pesničkoj štafeti“, organizovala nagradnu igru za učenike osnovnih škola pod nazivom Pesnička štafeta – misteriozni pisci“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Drugonagrađeni učesnik, učenik OŠ Jovan Jovanović Zmaj“, Luka Radošević je zajedno sa piscem zagonetnih priča, Urošem Petrovićem, i zrenjaninskim bibliotekarima, posetio OŠ Servo Mihalj“ u Mužlji gde su, u „Aleji pesnika“, posadili novo drvo.

Najmlađi Mužljanci su gostima odrecitovali i pročitali nekoliko svojih pesničkih dela, a Uroš Petrović ih je, pored zasluženih nagrada, počastio i zanimljivim, zagonetnim pričama.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh