I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Aktivisti PUF-a nastavili štrajk glađu i nakon razgovora sa gradonačelnikom

Miljan Čičić i Milan Pernat, aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) nastavili su štrajk glađu i nakon što ih je jutros u svom kabinetu primio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Da li će u toku dana doneti konačnu odluku o prekidu štrajka, nisu mogli da preciziraju, ali su istakli nezadovoljstvo održanim sastankom i odgovorom koji su dobili. 

Podsećamo, Čičić i Pernat su stupili u štrajk glađu pre pet dana ispred Gradske kuće, zahtevajući da čelnici grada odgovore na ključna pitanja u vezi problema sa pijaćom vodom. Jedno pitanje se odnosilo na definisanje roka za puštanje prerađene vode u gradski vodovod, a drugi je bio predlog da se u međuvremenu na nekoliko punktova u gradu postave cisterne sa ispravnom pijaćom vodom.

– Štrajkom glađu nećemo rešiti višedecenijski problem. Od 2004. godine voda je zabranjena za piće i možda je tada bilo smisla da se postavljaju cisterne ili da se štrajkuje glađu, međutim to se tada nije desilo. Ne vidim razlog da dvojica naših sugrađana štrajkuju glađu, pogotovu što sam im objasnio da će u junu postrojenje biti pušteno u rad. I njima i ostalim građanima svakodnevno će biti dostupni rezultati o analizama vode, koje ćemo raditi na svaka dva sata, rekao je Janjić nakon sastanka.

I Taxi Zrenjanin

On je dodao i da predlog aktivista PUF-a da se na nekoliko punktova u gradu postavljaju cisterne sa ispravnom pijaćom vodom, takođe nije rešenje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Te cisterne bismo morali puniti u drugim gradovima koji imaju ispravnu pijaću vodu, ali transport i stajanje vode u njima, jer se ne bi odmah potrošila, doveli bi do promene kvaliteta vode. Osim toga, dovežene količine morale bi da budu ograničene.

Nekoliko sati nakon održanog sastanka, oko 13,30h, aktivisti PUF-a i dalje su bili ispred Gradske kuće. Čičić je za portal I love Zrenjanin izjavio da još nisu doneli odluku o tome da li će nastaviti štrajk glađu, dodavši da će u slučaju prekida, javnost u toku dana o tome biti obaveštena.

– Dobili smo odgovor na samo jedno pitanje koje se tiče određivanja roka za puštanje prerađene pijaće vode u sistem, ali nismo zadovoljni što se tiče odgovora vezanog za snabdevanje vodom iz cisterni, rekao je Čičić.

Foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh