I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Aktiviran elektronski sistem za zamenu vozačkih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova žvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim. To znači da građani putem interneta preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola.

Vozacka-dozvola_620x0
Jedini preduslov je da građani imaju elektronsku ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu. Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

– MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta, rekao je Vukić.

On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada. Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

MUP Srbije je do sada izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola. Preostalo je da se 1,6 miliona starih dozvola zemene novim. 

Izvor: Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh