I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Aktiviran elektronski sistem za zamenu vozačkih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova žvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim. To znači da građani putem interneta preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola.

Vozacka-dozvola_620x0
Jedini preduslov je da građani imaju elektronsku ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu. Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

– MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta, rekao je Vukić.

On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada. Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

MUP Srbije je do sada izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola. Preostalo je da se 1,6 miliona starih dozvola zemene novim. 

Izvor: Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh