I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Akcionari „Jugoremedije“ uputili zahtev Vladi i premijeru Vučiću

Akcionari i poverioci „Jugoremedije“ u stečaju, uputili su u četvrtaknovi zahtev Vladi i premijeru Vučiću za hitno sprovođenje kvalitetne reorganizacije ove zrenjaninske farmaceutske kompanije, jer svako dalje odlaganje vodi ka bankrotu.

Jugoremedija

Uskoro će dve godine od pokretanja stečaja, a za to vreme samo poverioci, i to uglavnom iz redova radnika i akcionari, konstantno pokušavaju da sačuvaju fabriku i ubrzaju proces njenog oživljavanja – izjavio je Vladimir Pecikoza, predsednik odbora poverilaca „Jugoremedije“.

Podseća da su poverioci pokušali da podnesu plan reorganizacije Privrednom sudu u Zrenjaninu, ali ih lokalna samouprava u tome nije podržala. Pokrenuli su i pitanje nove procene koja je nedvosmisleno pokazala da fabrika vredi 68 miliona evra. Skoro dvostruko više od one koju je utvrdio stečajni upravnik i zbog čega je, navodno kao prezadužena, „Jugoremedija“ završila u stečaju.

PerSu marketi

– Kao da nikom drugom nije stalo do „Jugoremedije“ i njene proizvodnje lekova!? Zakupac „Union medik“, koji je kao najveći poverilac zadužen za plan reorganizacije, u maju je prekinuo proizvodnju i otpustio radnike. Uporno se ne izjašnjava o planu, pa sumnjamo da je njegova želja bankrot – ističe Pecikoza, postavljajući i pitanje da li država ima načina da jasno odluči šta joj znači „Jugoremedija“ i 42 odsto državnog kapitala u fabrici?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poverioci i akcionari insistiraju na sastanku sa predstavnicima Vlade, kako bi izneli svoje predloge i definisali ulogu države u očuvanju „Jugoremedije“ i zaštiti javnog interesa.

Još poručuju – bankrot, ali i reorganizacija koja ne bi uvažila novo činjenično stanje utvrđeno procenom, spadaju u „rešenja“ koja odgovaraju isključivo interesima pojedinaca koji hoće da dođu do vredne imovine „Jugoremedije“ po bagatelnoj ceni!

LOŠA PROCENA

STEČAJ je decembra 2012. otvoren zbog duga od 26 miliona evra i procene da imovina fabrike vredi 22 miliona. Naknadna procena utvrdila je da fabrika vredi 68 miliona evra, što služi kao argument da je „Jugoremedija“ namerno gurnuta u stečaj!

Izvor :www.novosti.rs, Sl. Pašić

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh