I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Akcijom uređenja zelene površine, rukometašice ŽRK „Lehel“ dale primer zajednici (FOTO)

Ženski Rukometni Klub „Lehel“ iz Mužlje više od šest decenija poznat je po zapaženim rezultatima ostvarenim kako na domaćim, tako i na međunarodnim nadmetanjima. Mlade igračice ovog kluba, uzrasta od sedam do petnaest godina, treniraju više puta nedeljno, kako bi se njihov rad, trud i zalaganje isplatili na svim utakmicama.

One čine veoma bitan deo društvenog života ovog naseljenog mesta, a to su dokazale i tokom tradicionalnog obeležavanja Dana planete Zemlje.

PerSu marketi

Mlade devojke su zajedno sa trenerom i bivšim igračicama kluba pokupile razbacane otpatke i smeće oko rukometnog terena i uredile zelenu površinu, koja će u narednim danima biti pokošena.

Igračice su učešćem u ovoj akciji želele da skrenu pažnju javnosti o značaju čistoće parkova i zelenih površina, kao i da apeluju na građane da ne zagađuju ono što pripada svima nama. Pored toga, dokazale su da zajednica uvek može da računa na njih.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

I DALJE NAJVIŠE NEDOSTAJE SPORTSKA HALA

Da bi uspesi ovih mladih i talentovanih rukometašica i ubuduće bili vidljivi, izgradnjom sportske hale potrebno je stvoriti povoljnije uslove za održavanje treninga i utakmica. Igračice ŽRK „Lehel“ uzrasta od sedam do petnaest godina u kasnim jesenjim mesecima i tokom zime, zbog neizgrađenog objekta, primorane su da treninge održavaju u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Servo Mihalj“.

Podsećamo – čelnici Fudbalskog i Rukometnog Kluba dogovorili su se početkom 2008. godine da se deo parcele, koji se nalazi pored sadašnjeg terena za rukomet, prepusti na korišćenje rukometnom klubu. Početkom 2009. godine, odlukom suda, deo parcele je dodeljen Klubu, da bi posle prikupljanja svih potrebnih dokumenata tadašnje rukovodstvo Grada Zrenjanina izgradnju sportske hale uvrstio u Generalni urbanistički plan grada u periodu od 2006. do 2026. godine.

Pokrajina je – uz podršku Saveta Mesne zajednice – na sebe preuzela obavezu da izradi projektnu dokumentaciju, 2010. godine. Nakon predaje svih potrebnih papira, nadležni organi su odbacili dokumentaciju, zbog, kako su naveli, nepostojanja mišljenja republičkih organa.

ŽRK „Lehel“ je iznedrio velika i poznata sportska imena poput Zorice Gardinovački, Anastazije Budai, Jelene Živković, Monike Išpanović, Anastazije Homan Savković, Vivien Marki i mnogih drugih bivših i sadašnjih igračica.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh